Ahmet AKÇAALAN'ın Köşe Yazısı

AK Parti kongreler sürecini tamamlıyor, pek çok yerde kongre yaptı fakat hiçbirisi İstanbul’un yeni il başkanı kadar ses getirmedi. Sosyal medyada binlere paylaşım var.

Sadece İstanbul değil Ak Patinin tüm teşkilatlarında adeta bir dalgalanma oldu.

Kocaeli’de dahi hareketlilik yaşandı.

Osman Nuri Kabaktepe’yi biraz araştırdım. Kendisiyle 3 ay önce Talha Kös’ün nikâhında tanışma fırsatı bulmuştum.

Konumuza gelecek olursak, Kabaktepe’nin atanmasıyla 94 ruhunun filizlendiği, bu ruhun harekete geçtiği ve hatta bu ruhun Ak Parti’nin yeniden dirilişe geçeceğine inanan bir kitle var tabanda. Kimisi bunu fabrika ayarlarına dönüş olarak tanımlıyor. Bu neslin kadrolarında sağlam bir teşkilatçılık var, fedakarlık var, samimiyet var, inanç var.

İşte Osman Nuri Kabaktepe bu algının sembolü ve umudu oldu adeta.

Ak Parti iktidar olalı 18 yıl oldu, heyecansızlık , yapı içerisindeki klikler, küçük iktidarcıklar ise partinin önündeki en büyük engel.

Herkes biliyor ki bu tanımlamalara uyan İstanbul’da ki ekipler parti içerisinde son derece rahatsızlık uyandırıyordu.

Böyle bir durumda Milli Görüş Kökenli, çalışkan özgüvenli ve teşkilatçı bir ismin atanması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tabanın beklentilerini ne kadar iyi okuduğunun açık bir göstergesi oldu.

 Peki nedir bu 94 ruhu?

O dönemi yaşayan bir kişiye bu soruyu sordum;

-94 Ruhu Ak partiyi 2023 sonrasına taşıma umudu olan bir neslin adıdır.

-94 ruhu önce ben değil önce teşkilatım diyen duruşun adıdır,

-94 ruhu davasının geleceği için kolundaki bileziği hibe eden Fatıma bacının adıdır,

-94 ruhu iman varsa imkan vardır düsturunu şiar edinmiş neslin adıdır.

-94 ruhu kim var denilince sağına soluna bakmadan ben varım diyenlerin adıdır,

Ve 94 ruhu Rahmetli Erbakan’ın 93 yılında yaptığı bir konuşmanın tam olarak karşılığıdır;

“Herhangi bir kimse Malazgirt'te inanışının şahlanışını yaşamadan, Kosova'da, Niğbolu'da bir kılıç olup parlamadan, Ulubatlı Hasan olup İstanbul'u fethetmeden, Sultan Fatih olup atını denize sürmeden, Kanuni olup şanlı ordularıyla Avrupa'nın içlerine yürümeden, Seyit çavuş olup 250 kiloluk mermiyi “Ya Allah” deyip namluya sürmeden, bir insan Sakarya'nın siperlerine girmeden ve Kıbrıs'ta düşman tahkimatının arasından geçmeden Milli Görüş'ün ne olduğunu anlayamaz”

İstanbul teşkilatlarının, etkisi her zaman farklı olmuştur. Bu açıdan Osman Nuri Kabaktepe'nin il başkanlığını önemli bir görevlendirmedir.

Yeni il başkanının bir diğer etkisi de Saadet Partisi tabanıyla yeniden bir bağ kurma potansiyeline sahip olmasıdır.

Buna ek olarak öğrendiğim bir diğer özelliği ise toplumun her kesimiyle iletişim kurabilecek, güçlü bir entellüktüel yapıya sahip olması. Ve hepsinden önemlisi belki de ilk defa duyacağınız bir şey, yeni il başkanı şehircilik üzerine doktorasını tamamlamak üzere olması.

Şehrimizden Talha Kös’ün de yönetiminde bulunduğu şehircilik üzerine Uluslarasın faaliyetler yürüten ve akademik çalışmalar yapan Kent Merkezi derneğinin de genel başkanı.

Diyeceğim o ki;

Doğru zamanda doğru aktörler öne sürüldüğü zaman sadece Ak parti tabanı değil tüm toplum buna anında reaksiyon veriyor.

Ve bence artık partiler iyi ve donanımlı aktörleri sahneye çıkartmak zorunda.

Zira Ak parti de dahil olmak üzere hiçbir partinin kendi oyları kendisini iktidara taşımaya yetmiyor.

Bunun çarpıcı örneklerinden biriside Cumhurbaşkanımız değil mi?

Kendi oyu partisinin oyunun üzerinde olan Cumhurbaşkanı bu durumu fark etmiş olacak ki artık farklı ve donanımlı aktörlerle partisini ileriye taşımanın gayreti içerisinde.

Eskiden Ak Parti'de yıldız belediye başkanları olurdu. Fakat bu dönem ön plana çıkmış yıldız bir belediye başkanına sahip değil Ak Parti. Kim ne derse desin Mansur Yavaş popülaritesine sahip bir başkana sahip değil. Eskiden böyle değildi.

İbrahim Karaosmanoğlu, 89 Yuvacık belediye başkanıyken bile Kocaeli sınırlarının ötesinde siyasi bir popülaritesi vardı mesela. Ve daha çok örnek verilebilir.

Bizim de arzumuz şudur ki, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Türkiye’nin yıldız belediye başkanlarından biri olsun. Bundan ziyadesiyle memnuiyet ve gurur duyarız. Neden Olmasın?

Ve AK parti 94 ruhunu yakalayabilirse, bu potansiyeli harekete geçirebilirse, bu potansiyelin önündeki içerde ki AKP’lileri ortadan kaldırabilirse, Osman Nuri Kabaktepe gibi, kimsenin adamı olmayan düzgün isimleri ön plana çıkartabilirse yeniden küllerinden daha güçlü bir şekilde doğabilir.