Fethiye’de faaliyet gösteren Chinese Rose Restaurant’ta yapılan denetimlerde, dana kaburga olarak sunulan ürünlerde domuz eti bulunduğu belirlendi. Bakanlık, gıda güvenliğini tehdit eden bu olayın ardından işletmenin sahibi Zafer Söğüt hakkında incelemeler başlatıldığını açıkladı.

HALK SAĞLIĞI TEHDİT ALTINDA

MECLİS ÜYESİ: BU BİR SKANDALDIR MECLİS ÜYESİ: BU BİR SKANDALDIR

Olayın ortaya çıkması hem yerli hem de yabancı turistler arasında tepkilere yol açtı. Gıda güvensizliği endişeleri artarken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla düzenli olarak paylaştığı “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” listesi yeniden gündeme geldi.

Bakanlık, vatandaşların güvenilir gıdalara ulaşabilmesi için güncel bilgilerin “guvenilirgida.tarimorman.gov.tr” adresinde yer aldığını duyurdu. Halk ise gıda denetimlerinin daha sık yapılmasını talep ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi