AK Parti tarafından hazırlanan kanun teklifi yasalaşırsa, aile hekimlerinden sevk ile hastaneye başvuranların ödeyecekleri katkı paylarında indirim yapılacak. Bu düzenleme ile hastanelerdeki hasta yoğunluğunun önlenmesi amaçlanıyor.

Sağlıkta Şiddet Endişesi

Ancak Aile Hekimleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ömer Ufkun Yıldırım, yeni düzenlemenin sağlıkta şiddet riskini artırabileceğine dikkat çekiyor. Yıldırım, “Sağlıkta şiddeti çözmeden bu düzenlemenin uygulanması, şiddet olaylarını tetikleyebilir” uyarısında bulunarak, hekim sayısının yetersizliğine de değindi. Yıldırım, “Hastalar yoğun başvuru yaparsa, mevcut sağlık çalışanlarının üzerine daha fazla yük binebilir. Bu tür planlamaların dikkatlice yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Sertifikalı Aile Hekimleri Hacamat ve Akupunktur Uygulayabilecek

Kanun teklifine göre, sertifikalı aile hekimleri mesai saatleri dışında ücret karşılığında geleneksel ve tamamlayıcı sağlık hizmetleri sunabilecek. Bu hizmetler arasında hacamat ve akupunktur gibi uygulamalar yer alacak.

KALP SAĞLIĞINIZI KÜÇÜMSEMEYİN KALP SAĞLIĞINIZI KÜÇÜMSEMEYİN

Raporlar Artık Ücretli Olacak

Teklifin bir diğer önemli maddesi ise aile hekimlerinden alınan bazı raporların ücretli hale gelmesi. Dr. Yıldırım, bu raporların bilirkişi hizmeti kapsamında olduğunu ve ücretli olmalarının makul olduğunu belirtti.

Kaynak: CNN Türk

Kaynak: Haber Merkezi