Gökhan Elbir'in köşe yazısı
Petrol Ofisi Maxima 2025 Türkiye Ralli Şampiyonası Marmaris'te start aldı.
Petrol Ofisi Maxima 2025 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı olan Ege Rallisi, 14-16 Mart 2025 tarihleri arasında Ege Otomobil Spor Kulübü (EOSK) tarafından 34. kez organize edildi. Akdeniz ve Ege’nin kesiştiği, muhteşem doğasıyla tüm dünyanın hayranlığını kazanan Marmaris’te gerçekleşecek organizasyon, Muğla Valiliği, Marmaris Kaymakamlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris Belediyesi katkılarıyla, Spor Toto, ICRYPEX, Remed Assitance , Salados, Fora Mobil Takip Sistemleri, Power App, Auto Club, Grand Yazıcı Club Turban, Tor Yapı, 9 Derece, Coldwell Banker Saygın sponsorluğunda düzenlenedi.
Asfalt zeminde koşulan Marmaris Ege Rallisi, 14 Mart Cuma günü 17.00’den itibaren Marmaris Atatürk Meydanı’ndaki 45 ARAÇ start seremonisi ile başladı ve saat 18:00’de İçmeler Pazar Yeri’nde yer alan seyirci özel etabıyla devam etti. Ekipler, 15 Mart Cumartesi günü, 3 etaptan oluşan ve Bördübet, Selimiye, İçmeler rotasını içeren turu tamamlayarak, Asparan’da kurulacak servis alanına döndüler. Aynı etapların bir kez daha geçilmesi ile gün saat 16:38’den itibaren servis alanında sona erdi.
Rallinin son günü olan 16 Mart Pazar ise saat 09.00’dan itibaren Gökova, Kıran ve Akbük bölgesinde yer alan 3 özel etap birer kez geçilecek ve saat 14.30’dan itibaren Marmaris Atatürk Meydanı’nda düzenlenen ödül töreni ile heyecan sona erdi.
Ege Rallisi’nin ikinci günü tamamlandı. 09:00 da güne servis alanında başlayan ekipler, Remed Assistance, Bayır ve Petrol Ofisi Maxima etaplarını 2şer kez geçerek günü tamamladılar.
Kıyasıya mücadelenin yaşandığı ikinci gün boyunca etap etap lider değişti. Günün son etabı tamamlandıktan sonra genel klasmanın ilk üç sırası şu şekilde oluştu.
Team Petrol Ofisi ekibinden Kerem Kazaz – Corentin Silvestre ikilisi birinci olurken, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Turkkan ve CoPilot’u Oytun Albayrak ikinci ve Burak Çukurova ve Burak Akçay ikilisi günü üçüncü olarak bitirdi.
PETROL OFİSİ MAXİMA 2025 TÜREKİYE RALLİ ŞAMPİYONASI 2 NCİ YARIŞI BODRUM RALLİSİ 17-18-19 NİSAN 2025 TARİHLERİNDE BODRUMDA YAPILACAK.
SEZON TAKVİMİ VE KURALLAR FEDERASYON WEB SAYASINDAN ULAŞABİLİRSİNİZ.