Kocaeli Haber - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde göreve başlayan Ali Haydar Bulut ve Adnan Pala hakkında ne düşünüyorsunuz sorusuna net cevap veren Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, “Gölgemden korkmuyorum ki aday adayından korkayım çekineyim” dedi. Bulut için, “Bundan dolayı ortalığı karıştıracak halimiz yok. Bundan dolayı sevinen de var üzülen de var” derken Pala için ise dikkat çeken ifadeler kullandı.
Kocaeli Haber - Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akçaalan ile birlikte Tahtalı Göleti’nde röportaj gerçekleştiren Aygün sorularımızı tek tek cevapladı. Seçim beyannamesinde yer alan vaatlerinin yüzde 90’ını gerçekleştirdiklerini söyleyen Aygün, şimdiye kadar yapmış oldukları projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Aygün, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde göreve başlayan Ali Haydar Bulut ve Adnan Pala hakkında dikkat çeken mesajlar verdi.
“Biz desteklediğimiz insan aday olamayınca İbrahim Şirin için söylüyorum. İlçe başkanımıza, ‘Söyle ona birinci sırada yazacağız sahaya çıksın’ dedim. Gönlü kırılmış desteklediğim adam. Öyle yaptık öyle gidiyor. Adnan Pala’yı tanımam etmem uzaktan adını biliyorum. Cevat abi dedi ki, ‘Bak bu imar çok önemlidir bundan dolayı insanlar hapse de girer buraya güvenilir bir insan. Tamam oradakilerde güvensiz insan değil. Sen bu çocuğu tanımıyorsun iyidir, tanış’ dedi. 15- 20 gün var tanıştık. Baktım temiz bir çocuk. Tamam dedim girsin. Gölgemden korkmuyorum ki aday adayından korkayım çekineyim. Onu da aldık. Ona imarı teslim ettik. Yol yürüdük.
“GURURUNA YEDİREMEDİ İSTİFA ETTİ”
Çene Suyu’nun yönetim kurulundaydı. Yönetim kurulunda toplantılara gelmiyor, arkadaşlarımızla uyum içerisinde olmuyor. Ayırdım onu her şeyden. Gururuna yediremedi istifa etti. İstifa ederken de, ‘Başkanım başkan yardımcılığından alma ama ben bu görevi yapmak istemiyorum’ dedi. Tamam dedim başkan yardımcılığına bıraktım. Aşağıda millet kıraathanesinde ona bir oda verdik orada oturuyor. İçim el vermedi sonra yoksa ben görevden almadım onu kendisi istifa etti sırf bu yüzden. Çene Suyu’nun yönetiminden aldım diye. Çene Suyu’nun yönetim kuruluna yazarken sana sormadım ki alırken de sana sorayım. Gururuna yediremedi istifa etti. ‘Bu çocuğu değerlendirelim’ dedim daha sonra. Gitsin Büyükşehir’de çalışsın. Tahir Başkan’a dedim, ‘Bu çocuğu sana göndereyim al çalıştır biraz inatçı bir tip. Ben severim yine de kendisini bir sorunum yok’ Kendisini gördüğümde, ‘Adnan seni Büyükşehir’e göndereceğim haberin olsun’ dedim. ‘İyi hayırlısı olsun abi’ dedi. Öyle gönderdik onu.”
“BU KONU BÜYÜKŞEHİR BAŞKANIMIZIN TASARRUFU”
-Ali Haydar Bulut Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
“Bu konu Büyükşehir başkanımızın tasarrufu. Orada bizim ne engelimiz var ne de dahlimiz var. Hiçbir dahlimiz yok ama büyükşehir başkanımız öyle uygun gördü. Bundan dolayı ortalığı karıştıracak halimiz yok. Bundan dolayı sevinen de var üzülen de var. 2019’da bana soruldu, ‘Ne yapalım?’ diye. ‘Arkadaşlar benim için problem değil ben kinci bir insan değilim’ dedim. Kimsenin ekmeğiyle de oynamak istemem. Ama, ‘Teşkilatın bir gardı var bu konuda dolayısıyla siz bu adamı değerlendirecekseniz çevre illerde değerlendirin burada değerlendirmeyin. Böyle yaparsanız daha makul olur’ dedim. Benim onunla ilgili bir şeyim yok tamamen büyükşehrimizin tasarrufu saygı duyarım. Çünkü ben böyle küçük şeyler için problem çıkartacak bir insan değilim. Çünkü bize yüklenen sorumluluk şu biz problem çözen bir misyona sahip insanlarız. Problemin bir parçası olacak bir misyona sahip değiliz.”