Bakan Tekin, Gölbaşı'ndaki Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen " Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğrenci Çalıştayı"nda konuştu. Yeni müfredatla birlikte, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri gibi doğal afetler sonrası ortaya konan toplumsal dayanışma örneklerinin de öğrencilere aktarılacağını belirtti.
"Değişimlere Uyum Sağlayacak Bir Müfredat Hazırlanacak"
Eğitim alanında felsefi bir değişikliğe gittiklerini vurgulayan Tekin, bilgiye erişimin kolaylaştığını belirterek, çocuklara sunulan bilginin, günlük hayatta nasıl ve nerede kullanılabileceğini öğretmeye odaklandıklarını ifade etti. "Değişim çok hızlı gerçekleşi̇yor. Biz de bu hıza ayak uydurarak programlarımızı sürekli güncelleyeceğiz" diyen Tekin, uzman ekiplerin dünya genelindeki eğitim modellerini yakından takip edeceğini söyledi.
Bakanlığın, öğretmenlerin görüşlerine önem verdiğini belirten Tekin, "Öğretmenlerimizle istışarelerde bulunarak değişiklikleri sürekli takip edeceğz. Bu kapsamda, göreve başladığım günden bu yana 20 binin üzerinde öğretmenle görüştük. Zümre toplantılarını da sistemli hale getirdik" dedi.
"Atalarımızın Medeniyet Değerlerini Gelecek Nesillere Aktaracağz"
Dünya genelinde Türkiye kadar köklü bir tarih ve medeniyet birikimine sahip az sayıda ülke olduğunu vurgulayan Tekin, "Atalarımızın ve dedelerimizin yaptığı gibi, gelecekte de çocuklarımız kendi medeniyetlerini inşa edebilsin istiyoruz. Sanatta, bilimde ve eğitimde dünyaya yön veren nesiller yetiştirmek temel amacımızdır" ifadelerini kullandı.
Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Bakan Tekin, konuşmasının ardından Öğrenci Danışma Kurulu üyeleriyle bir araya gelerek, müfredatla ilgili görüş ve önerilerini dinledi. Bir öğrenci, Tekin'e Kaf Dağı'nda yaşayan "Simurg kuşu" efsanesini anlatarak bu konuya ilişkin bir tablo hediye etti. Bir başka öğrenci ise çıkardıkları dergiyi sunarak, eğitime katkıları için Bakan Tekin'e teşekkür etti.