DERİNCE’DE ALTYAPI GÜÇLENİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın “Mutlu Şehir Kocaeli” ve “ Altyapıda Sıfır Problem” ilkeleriyle yatırımlarını gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, kent genelinde eş zamanlı olarak yürütülen altyapı projeleri kapsamında Derince ilçesinde de büyük ölçekli yatırımlar gerçekleştirdi. Çalışmalar, küresel iklim değişikliğinin getirdiği kuraklık riskine karşı suyun verimli kullanılmasını sağlamayı, taşkın ve sel risklerini minimize etmeyi ve imara yeni açılan bölgelerde altyapı ihtiyacını karşılamayı amaçladı.

37 BİN 179 METRE YENİ İÇME SUYU HATTI

İSU, Derince’de 37 bin 179 metre içme suyu hattı inşa ederek ilçenin içme suyu altyapısını güçlendirdi. Bu kapsamda, kullanım ömrünü tamamlayan eski hatlar yenilenirken imara yeni açılan bölgeler için de sağlıklı içme suyu temini gerçekleştirildi.

YAĞMUR SUYU VE ATIK SU HATLARI YENİLENDİ

Taşkın riskini azaltmak ve yağmur sularını kontrollü bir şekilde tahliye etmek için 1.051 metre yağmur suyu hattı inşa edildi. Ayrıca, kanalizasyon altyapısının daha verimli hale getirilmesi amacıyla 3 bin 166 metre uzunluğunda atık su hattı yapılarak ilçedeki mevcut altyapı güçlendirildi.

24 BİN 400 METRE DERE TEMİZLİĞİ VE 223 METRE DERE ISLAHI

Aşırı yağışlarda taşkın riskini en aza indirmek ve suyun akışını düzenlemek amacıyla 24 bin 400 metre dere temizliği yapıldı. Ayrıca, 223 metre uzunluğunda dere ıslah çalışması tamamlanarak yağış dönemlerinde meydana gelebilecek olumsuzlukların önüne geçildi.

İÇME SUYU TERFİ MERKEZLERİ VE YENİ SU DEPOLARI HİZMETE GİRDİ

Derince’de sağlıklı ve kesintisiz içme suyu teminini güçlendirmek amacıyla Karabey’de 2 adet içme suyu terfi merkezi inşa edildi. Bununla birlikte, ilçede suyun verimli kullanılması ve su arz güvenliğinin artırılması için farklı mahallelere yeni içme suyu depoları kazandırıldı. Bu kapsamda; Kaşıkçı Mahallesi’ne 200 m³, Karabey-Yörükler Mahallesi’ne 2 adet 50 m³, Turgutlu ve Tahtalı Mahalleleri için 2 adet 50 m³, Karagöllü-Çalköy ve Tahtalı-Omurlar Mahalleleri’ne 2 adet 100 m³, Çavuşlu-Çalköy ve Demirciler Mahalleleri’ne ise 2 adet 50 m³ kapasiteli içme suyu depoları inşa edildi. Böylece bölge halkının sağlıklı, kesintisiz ve güvenli içme suyuna erişimi daha da güçlendirildi.

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Kocaeli'de Korkutan Deprem, Vatandaşlar Sokaklara Döküldü Kocaeli'de Korkutan Deprem, Vatandaşlar Sokaklara Döküldü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, altyapıda sıfır problem ilkesiyle hareket ederek kentin dört bir yanında çalışmalarını sürdürüyor. Derince’de gerçekleştirilen bu yatırımlarla ilçenin altyapısı daha sağlam hale getirilirken 2025 yılında da altyapı yatırımları devam edecek.

Kaynak: Haber Merkezi