Fevziye Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği Erasmus+ programı çerçevesinde yürüttüğü “Hidrojen ile Çalışan Araç Teknolojileri” projesi kapsamında Kasım 2024 tarihleri arasında çeşitli faaliyetler gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu önemli projeye, İspanya, İtalya, Portekiz ve Hırvatistan’dan gelen toplam 12 öğretmen katılarak okulda ve şehirde ağırlanıyor. Proje, okul müdürü Muharrem Seçgün başkanlığında Motorlu Araçlar Teknolojisi öğretmenleri Fatih Özbakan, Fatih Mert, İngilizce öğretmeni Gökmen Güney ve Projelerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Seda Aydın tarafından yürütülüyor.

HİDROJEN YAKIT TEKNOLOJİLERİ İÇİN DİJİTAL KİTAP VE YAKIT SİSTEMİ ÜNİTESİ HAZIRLANIYOR

Otomotiv Motorlu Araç Teknolojileri alanında eğitim gören öğrenciler ve sektördeki teknik servis çalışanlarının yararlanabileceği bir “dijital kitap” ve “araç hidrojen yakıt sistemi ünitesi” hazırlanıyor. Proje kapsamında, öğrencilere hidrojen teknolojileri konusunda bilgi aktarılması ve uygulamalı eğitimlerin verilmesi hedefleniyor.

4 Kasım Pazartesi günü okulda yapılan ilk toplantıda, öğrenciler okulu ve Kocaeli’yi tanıtan sunumlar yaparak misafirlere şehir hakkında bilgi verdiler. Ardından, Motorlu Araçlar Teknolojisi öğretmeni Fatih Özbakan, yapılacak proje çalışmaları hakkında detaylı bir bilgilendirme sundu.

AVRUPALI MİSAFİRLER HEM TEKNİK HEM KÜLTÜREL DENEYİMLER YAŞADI

5 Kasım Salı günü, MTO yazılımı kullanılarak hidrojenli araç ünite çalışmaları yapıldı. Öğretmen Gökmen Güney, proje ekibinin hazırlamakta olduğu çevrim içi eğitim programını tanıtarak misafirlere kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Program çerçevesinde, “Araçlarda hidrojenin yakıt olarak kullanımı” konusunda gerekli komponentler hakkında çalışmalar yapıldı. Öğleden sonra ise Kocaeli’nin tarihi mekanları gezildi. Misafir öğretmenler, başta Orhan Cami ve Selim Sırrı Paşa Konağı olmak üzere kentin tarihi ve kültürel değerlerini yakından tanıma fırsatı buldu.

PROJE ÇALIŞMALARI ANKARA ZİYARETİ VE FABRİKA İNCELEMELERİYLE DEVAM EDİYOR

6 Kasım Çarşamba günü, proje ekibi Ankara’daki Teksis Hidrojen Teknolojileri kurumunu ziyaret ederek hidrojen yakıt hücreleri, elektrolizörler ve hidrojen depolanma yöntemleri hakkında eğitim alacak ve uygulamalı çalışmalarda bulunacak.

BİLNET’Lİ ÖĞRENCİLERDEN BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT YOLCULUĞU
BİLNET’Lİ ÖĞRENCİLERDEN BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT YOLCULUĞU
İçeriği Görüntüle

7-8 Kasım tarihlerinde ise Hyundai ve Karsan fabrikalarında yapılacak ziyaretlerle hidrojenle çalışan araçların incelenmesi ve otomotiv sektöründe hidrojen kullanımına dair eğitimler verilecek. Bu kapsamda öğrenci ve öğretmenler, hidrojen teknolojilerinin sektördeki uygulama alanlarını yerinde görme fırsatına sahip olacak.

AVRUPA İLE İŞ BİRLİĞİNİ VE TEKNOLOJİK LİDERLİĞİ GÜÇLENDİREN PROJE

Yürütülen bu proje çalışmaları, Fevziye Tezcan MTAL’in Avrupa Birliği kurumları ile olan ilişkilerini geliştirdiği gibi Türkiye’de yeni teknolojilerde liderlik eden kurumlarla da bağlarını güçlendiriyor. Proje, uluslararası iş birliğinin yanında öğrencilerin ve öğretmenlerin gelişen teknolojilere erişimini sağlıyor ve Kocaeli’deki eğitim kalitesine önemli katkılar sunuyor.

Kaynak: Haber Merkezi