Çanakkale’nin Çan ilçesinde yaşanan olay, ilçede büyük yankı uyandırdı. İlçede emlakçılık yaptığı öğrenilen 51 yaşındaki Osman Ö.’nün, çevresindeki kişilerden yüksek faiz ve kazanç vaadiyle para topladığı iddia edildi. İddialara göre Osman Ö., yaklaşık 200 kişiden toplamda 300 milyon TL topladı. Son günlerde kendisine ulaşılamadığı ve iş yerinin kapalı olduğu belirtilirken, paralarını geri alamadıklarını söyleyen çok sayıda kişi adliyeye giderek şikâyette bulundu. Polis ekiplerinin inceleme başlattığı olayda, Osman Ö. evinde asılı halde ölü bulundu.

YÜKSEK KAZANÇ VAADİYLE PARA TOPLADIĞI İDDİA EDİLDİ

İlçede uzun süredir emlakçılık yaptığı öğrenilen Osman Ö.’nün, çevresindeki kişilere yüksek faiz getirisi sağlayacağını söyleyerek para topladığı öne sürüldü. İddialara göre Osman Ö., farklı zamanlarda yaklaşık 200 kişiden yüksek kazanç vaadiyle para aldı. Toplanan paranın toplamının ise 300 milyon TL civarında olduğu iddia edildi.

Son günlerde Osman Ö.’ye telefonla ulaşılamadığı ve iş yerinin de kapalı olduğu ifade edildi. Bu durumdan şüphelenen çok sayıda kişi, paralarını geri alamadıklarını belirterek harekete geçti. İlçede kısa sürede yayılan iddialar, çok sayıda kişinin mağdur olduğunu öne sürmesiyle daha da büyüdü.

100’DEN FAZLA KİŞİ ADLİYEYE BAŞVURDU

Paralarını geri alamadıklarını belirten çok sayıda kişi, dün Çan Adliyesi’ne giderek şikâyette bulundu. Edinilen bilgilere göre 100’den fazla mağdur, savcılığa ve İcra Müdürlüğü’ne başvurarak resmi işlem başlattı.

PROF. DR. MÜNEVVER TEKCAN VEFAT ETTİ
PROF. DR. MÜNEVVER TEKCAN VEFAT ETTİ
İçeriği Görüntüle

Yapılan başvuruların ardından polis ekipleri konuyla ilgili inceleme başlattı. İddiaların kapsamı ve mağdur sayısının netleşmesi için hem savcılık hem de emniyet birimleri tarafından detaylı çalışma yürütüldüğü öğrenildi. İlçede yaşanan gelişmeler, yatırım vaadiyle para toplandığı iddiaları nedeniyle dikkatle takip edilmeye başlandı.

EVİNDE ASILI HALDE BULUNDU

Bugün Atatürk Mahallesi Şehit Engin Eker Caddesi’nde bulunan evine giden polis ekipleri, Osman Ö.’yü evinde asılı halde buldu. Olay yerine çağrılan ekipler tarafından yapılan ilk incelemenin ardından, Osman Ö.’nün cenazesi otopsi yapılmak üzere Çan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Polis ekipleri olayın intihar olabileceği ihtimali üzerinde dururken, kesin ölüm nedeninin yapılacak otopsi sonucunda netlik kazanacağı bildirildi. Olayla ilgili soruşturmanın ise çok yönlü olarak sürdürüldüğü ifade edildi.