Kocaeli Haber -  Yolcular, havalimanlarında cihazlarla yapılan kontrollerin yetersiz olduğu durumlarda kendisinin ve eşyasının elle aranmasını kabul etmediği takdirde uçağa kabul edilmeyecek.
TBMM Genel Kurulu’nda ulaştırma alanında düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

Edinilen bilgilere göre, haftalık çalışmasına 2 Temmuz Salı günü başlayacak Genel Kurul, Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni ele alacak.

ÖZEL GÜVENLİĞE YENİ GÖREV

Havacılık güvenlik tedbirleri, can ve mal güvenliğini sağlamak, hava araçlarına, havacılık tesislerine ve kişilere yönelik yasa dışı eylemleri önlemek amacıyla genel kolluğun gözetiminde özel güvenlik görevlileri tarafından da yerine getirilecek.

ELLE ARAMAYA DÜZENLEME

Yolcular, havalimanlarında teknik cihazlarla yapılan kontrollerin sonuçlandırılamaması durumunda kendisinin ve eşyasının elle aranmasını kabul etmediği takdirde havaalanı ve hava aracına kabul edilmeyecek.

Kaynak: NTV

Kaynak: Haber Merkezi