İstanbul'da, bebek hastaların özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine yönlendirilerek ölümlerine sebebiyet verildiği ve haksız kazanç sağlandığı iddialarıyla açılan "Yenidoğan Çetesi" davasında önemli bir gelişme yaşandı. 25'i tutuklu toplam 46 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında, aralarında doktor, hemşire ve teknikerlerin de bulunduğu 34 sağlık çalışanı, 3 yıl süreyle meslekten men edildi.

DURUŞMADA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından adliyenin konferans salonunda görülen duruşmaya, suç örgütü lideri olduğu iddia edilen doktor Fırat Sarı’nın da aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar, bazı tutuksuz sanıklar, müştekiler ve avukatlar katıldı. Yoğun ilgi gören duruşma sırasında polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

İDDİANAMEYE GÖRE SUÇ ÖRGÜTÜNÜN AMACI MADDİ KAZANÇTI

1399 sayfalık iddianameye göre, suç örgütünün başında olduğu öne sürülen Fırat Sarı'nın yanı sıra, doktor İlker Gönen ve ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir örgütün yönetici kadrosunda yer alıyor. Sanıkların, hasta bebeklerin durumlarını olduğundan daha ağır göstererek, SGK'den fazla ödeme almayı amaçladıkları belirtiliyor. Ayrıca, hastaların uygun sağlık hizmeti alabilecekleri hastanelere sevk edilmek yerine, örgütün maddi kazanç sağlayabileceği hastanelere yönlendirildiği iddia ediliyor.

ECE GÜREL'İN ÖLÜM NEDENİ BELLİ OLDU ECE GÜREL'İN ÖLÜM NEDENİ BELLİ OLDU

SANIKLARA YÜZLERCE YIL HAPİS CEZASI TALEBİ

İddianamede, Fırat Sarı ve İlker Gönen için 10 bebeğin ölümüyle ilgili "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi", "nitelikli dolandırıcılık", "suç örgütü kurmak" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından toplamda 177 yıl 6'şar aydan 582 yıl 9'ar aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Aynı şekilde sanık Gıyasettin Mert Özdemir'in de 180 yıldan 589 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Davada yargılanan diğer 44 sanık hakkında da benzer suçlardan hapis cezası talep ediliyor.

SORUŞTURMA KAPSAMINDA HASTANE RUHSATLARI İPTAL EDİLDİ

Soruşturma çerçevesinde İstanbul'daki 9 ve Tekirdağ Çorlu’daki 1 hastanenin ruhsatı iptal edilerek, burada tedavi gören bebekler ve hastalar kamu hastanelerine sevk edildi. Ayrıca, davayı yürüten Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin’i ölümle tehdit eden kişiler de tutuklandı.

FİRARİ SANIKLAR İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan, mahkemenin kararı doğrultusunda TRG Hospitalist Hastanesi doktorlarından Mehmet Gürül, hastanenin idari müdürü Murat Mantuş, doktor Şeyhmus Çelik ve Esenler Güney Hastanesi’nin mesul müdürü Ali Dirik tutuklandı. Ancak, firari sanıklar Birinci International Hastanesi’nin sahibi Ali Aksu ile hemşireler Serenay Şenkalaycı ve Ceren Hatice Kırım'ın yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi