İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda Müteahhitler Birliği ve yapı denetim kuruluşlarıyla bir araya geldi. Programa Hürriyet’in yanı sıra İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Ethem Can, KOTO Başkanvekili Hüseyin Gezer, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcıları Nurettin Bulut, Cem Güler, Yapı Müteahhitleri Birliği Başkanı Faruk Mamik, ve çok sayıda müteahhit katılım sağladı.

VATANDAŞIN SORUNU HAL OLUNMUYOR

Müteahhit Kasım Efe; “Bu benim arkadaşım bu benim dostum yok bu AK Partili bu CHP’li kelimeleri belediye de olmaması gerekiyor. Adam ben AK Partiliyim ben CHP’liyim deyip işi hal olunuyor ama vatandaşın herhangi bir arkadaşı olmadığında işi hal olunmuyor. Kişi zaten ruhsat için 3 ay bekliyor 3 ay bekliyor diğer taraftan 3 ay da başka diğer türlü bekliyor ama bunu sizin takip atması gerekiyor. Suçlamak istemiyorum ama biz bunu görüyoruz, böyle hatalar var. Benim adım Betoncu Kazım bu işi 45 yıldır yapıyorum, bir kere hata yaptım, tek bir kere iskan almıyorum. Kişi kendisi bir odayı başka tarafa çekmiş o yüzden bir hata oluşmuş. Benim projelerimi Ankara’ya götüren arkadaşalar var, devamlı sürekli. Bu hata yaptıktan sonra ben başkana çıkmadım. Kimseye çıkmak istemedim.” ifadelerini kullandı.

BİR RAPORLA ÇIKACAĞIZ

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Bu sunumu bitirelim bu konuda başkanlarımız bir oda ayarladılar. Yapı Kontrol Müdürlüğü ve sizleri bir araya getireceğiz. Burada bir raporla çıkacağız, büyükşehrin noktasına gidilmesi gerekiyorsa büykşehire gideceğiz, bizim çözmemiz olacak noktada ise biz gereken çalışmaları yapacağız” dedi.

Muhabir: Haber Merkezi