NURETTİN BULUT ŞAMPİYONLUĞU KUTLADI NURETTİN BULUT ŞAMPİYONLUĞU KUTLADI

Tosun, 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’nun 3. maddesinin 2. fıkrasında yer alan “aldatıcı işlem ve davranışlar” ifadesinin uygulamada geniş yorumlandığını belirterek, bu durumun meslek mensupları ve dış ticaret erbapları için ciddi mağduriyetlere neden olduğunu vurguladı.

“İDARİ İŞLEMLER ADLİ YARGIYA TAŞINIYOR”

Görüşmede Bakan Tunç’a kapsamlı bir dosya sunan Tosun, söz konusu maddenin yorumlanmasındaki belirsizlik nedeniyle aslında idari nitelik taşıyan işlemlerin adli yargı konusu haline getirildiğini ifade etti. Bu durumun, gerek gümrük müşavirleri gerekse dış ticaret yapan firmalar açısından ağır sonuçlara yol açtığını dile getirdi.

GENELGE İLE MAĞDURİYETLER AZALTILABİLİR

Tayfun Tosun, benzer durumların Gümrük Kanunu’nda halihazırda idari yaptırımlarla düzenlendiğine dikkat çekerek, bu konuda bir yasa değişikliğine gerek kalmaksızın yayımlanacak bir genelge ya da tasarruflu yazı ile uygulama çerçevesinin netleştirilebileceğini ifade etti. Böylece, yaşanan mağduriyetlerin önemli ölçüde azaltılabileceğini belirtti.

“SEKTÖRÜN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Tosun, “Bu konuda atılacak çözüm odaklı adımlar, hem meslektaşlarımız hem de dış ticaret erbapları açısından ciddi bir rahatlama sağlayacaktır” diyerek, sektörün sesi olmaya devam edeceklerini ve yaşanan sorunların takipçisi olacaklarını kaydetti.

Kaynak: Haber Merkezi