BAYRAM TATİLİ YOLUNDA FECİ KAZA : 1 ÖLÜ, 4 YARALI
BAYRAM TATİLİ YOLUNDA FECİ KAZA : 1 ÖLÜ, 4 YARALI
İçeriği Görüntüle

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Reşadiye Mahallesi’nde yaşanan olayda, ağızlıksız gezdirildiği belirtilen pitbull cinsi köpek, sahipli bir köpeğe saldırdı. Sokak ortasında meydana gelen olay kısa sürede büyürken, çevrede bulunan vatandaşlar büyük panik yaşadı. Saldırının uzun süre kontrol altına alınamaması dikkat çekerken, hem köpekleri ayırma çabası hem de yaşanan tartışmalar olayın seyrini daha da zorlaştırdı.

VATANDAŞLAR MÜDAHALE ETMEYE ÇALIŞTI

Olay sırasında çevrede bulunan vatandaşlar, saldırıyı durdurmak için seferber oldu. Ellerine geçirdikleri sopalarla iki köpeği ayırmaya çalışan vatandaşlar, uzun süre sonuç alamadı. Görgü tanıklarının aktardığına göre pitbull, diğer köpeği bırakmamakta direndi. Bu sırada köpek sahibinin, müdahale eden vatandaşlara “Vurma” diyerek tepki gösterdiği ve bazı kişilerle tartıştığı öne sürüldü. Yaşanan sözlü tartışmaların, müdahaleyi daha da zorlaştırdığı ifade edildi.

SALDIRI GÜÇLÜKLE DURDURULDU

Vatandaşların yoğun çabası sonucu saldırgan köpek güçlükle etkisiz hale getirildi. Yaralanan köpek, uzun uğraşların ardından pitbullun ağzından kurtarıldı. Olayın ardından çevrede kısa süreli gerginlik yaşanırken, vatandaşlar benzer durumların tekrar yaşanmaması için denetimlerin artırılması gerektiğini dile getirdi.

TANIKLAR: “ÇOK TEHLİKELİYDİ”

Olayın tanıklarından biri yaşananları, “Herkes müdahale etmeye çalıştı ama köpeği ayırmak kolay olmadı. Sahibi müdahaleye karşı çıktı. Buradan çok sayıda çocuk geçiyor, bu durum çok tehlikeli” sözleriyle anlattı. Yaralanan köpek tedavi altına alınırken, pitbull cinsi köpeğin belediye ekiplerince barınağa götürüldüğü öğrenildi. Köpek sahibi hakkında ise idari işlem uygulandığı bildirildi.

Kaynak: İHA