Saadet Partisi Gebze İlçe Teşkilatı, geçtiğimiz günlerde yapılan seçimlerde yeniden Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı görevine seçilen Alper Demir’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. İlçe Başkanı Erkan Vural ve ilçe yöneticilerinin katıldığı buluşmada, hem yeni dönem temennileri paylaşıldı hem de Gebze esnafının içinde bulunduğu ekonomik tablo ayrıntılı biçimde ele alındı. Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette, artan maliyetler ve finansmana erişim gibi başlıklar öne çıktı. Taraflar, yerel ekonominin bel kemiğini oluşturan esnafın güçlendirilmesi gerektiği konusunda ortak görüş bildirdi.

Gebze Esnafının Ekonomik Sorunları Masaya Yatırıldı

Ziyarette konuşan İlçe Başkanı Erkan Vural, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Alper Demir’i yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederek yeni dönemin hayırlı olmasını diledi. Vural, esnafın şehir ekonomisindeki kritik rolüne dikkat çekti. “Esnafımız şehir ekonomisinin temel direğidir” diyen Vural, son dönemde artan maliyetlerin küçük işletmeleri ciddi biçimde zorladığını ifade etti.

Özellikle yüksek kira bedelleri, artan enerji giderleri, ağır vergi yükü ve finansmana erişim sorunlarının Gebze esnafının en önemli gündem maddeleri arasında yer aldığını belirten Vural, mevcut ekonomik sistemin küçük esnafı korumakta yetersiz kaldığını savundu. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin ayakta kalmasının sadece ticari değil, sosyal bir mesele olduğunu dile getiren Vural, esnafın zayıflamasının şehir ekonomisine doğrudan etki edeceğini söyledi. Bu çerçevede, yerel yönetimler ve merkezi idarenin daha kapsayıcı adımlar atması gerektiğine vurgu yapıldı.

Saadet Parti̇si̇’nden Esnaf Ve Sanatkârlar Odasi’na Zi̇yaret 2

Üretim ve Adil Paylaşım Temelli Ekonomi Vurgusu

Saadet Partisi heyetinin ziyaretinde öne çıkan başlıklardan biri de üretim odaklı ekonomi modeli oldu. Erkan Vural, faize dayalı ve ithalata bağımlı bir ekonomik anlayışın sürdürülebilir olmadığını belirterek, üretimi esas alan bir kalkınma modeline ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Küçük esnafı destekleyen, yerli üretimi teşvik eden ve adil paylaşımı önceleyen bir sistemin gerekliliğine işaret etti.

“Esnaf güçlenmeden Türkiye kalkınamaz” diyen Vural, ekonomide dengeli büyümenin ancak tabana yayılan bir üretim politikasıyla mümkün olacağını ifade etti. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi gerektiğini belirten Vural, finansmana erişimin kolaylaştırılması ve vergi yükünün hafifletilmesinin öncelikli adımlar arasında yer alması gerektiğini söyledi. Bu yaklaşımın sadece ekonomik değil, toplumsal bir iyileşme sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Türkiye Kalkınma Planı Esnafa Takdim Edildi

Ziyaret kapsamında Saadet Partisi’nin hazırladığı Türkiye Kalkınma Planı ve Kalkınma Kitabı da Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Alper Demir’e takdim edildi. Vural, kalkınma vizyonlarının merkezinde ahlak ve maneviyat temelli bir yönetim anlayışı ile adil bölüşüm ilkesinin bulunduğunu belirtti. Kamu kaynaklarının israfa değil, üretime ve istihdama yönlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

MURAT KARAYALÇIN KOCAELİ’DEN İDDİALI KONUŞTU: “BU SEÇİMİ ALMAK ZORUNDAYIZ”
MURAT KARAYALÇIN KOCAELİ’DEN İDDİALI KONUŞTU: “BU SEÇİMİ ALMAK ZORUNDAYIZ”
İçeriği Görüntüle

Hazırlanan Türkiye Kalkınma Planı’nın esnafın üzerindeki mali yükü hafifletecek somut adımlar içerdiğini ifade eden Vural, planın özellikle küçük işletmeler için yol gösterici nitelik taşıdığını söyledi. Başkan Alper Demir ise nazik ziyaret ve iyi dilekler için Saadet Partisi heyetine teşekkür etti. Demir, yeni dönemde esnafın beklentilerini karşılamaya yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Karşılıklı iyi niyet temennileriyle tamamlanan ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Saadet Parti̇si̇’nden Esnaf Ve Sanatkârlar Odasi’na Zi̇yaret 1