Kocaeli Haber - AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Muharrem Tutuş, seçim sürecinin ardından Bugün Kocaeli Gazetesi’ne konuştu. 2024 Yerel Seçimleri ile meclis çoğunluğunu kazanan Hürriyet hakkında konuşan Tutuş, “Meclis çoğunluğumuz yok. Çalışamıyoruz diyordu. Bu dönem çoğunluk var. Hangi eksik giderildi?” dedi. Çalınan çilek konusuna da değinerek, “Hikayeden hikaye üretiyorlar” diyen Tutuş, “İzmit Belediyesi kız çocuklarını okutmak için çileğe mi kaldı?” dedi.
Kocaeli Haber - AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Muharrem Tutuş, seçim sürecinin ardından Bugün Kocaeli Gazetesi’ne konuştu. Bilindiği üzere İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 2024 Yerel Seçimleri’nde bu kez meclis çoğunluğunu da kazanmıştı. Geçmiş 5 yılda meclis üstünlüğünün olmamasından dolayı sık sık sorun yaşadığını ifade eden Hürriyet’e gönderme yapan Tutuş, “Dün ne yapamıyorlardı da bugün ne yaptılar?” diye sordu. Öte yandan İzmit Belediyesi tarafından 12 dönümlük alana dikilen ve hasat gelirinin kız öğrencilere yapılacağı Çilek Köy’deki hırsızlık olayı hakkında da konuşan Tutuş, “2 aydır millet çilek konuşuyor. Şaka gibi. Onun da hikayesi zaten hiç inandırıcı değildi. Hikayeden hikaye üretiyorlar” ifadelerine yer verdi. İşte Tutuş’un o açıklamaları…

“ÇOĞUNLUĞUMUZ YOK ÇALIŞAMIYORUZ DİYORDU BU DÖNEM ÇOĞUNLUK VAR”
Şu an ki İzmit Belediye Meclisi'ni nasıl değerlendiriyorsunuz?
“Takip ediyorum. En nihayetinde basında da çıkıyor. Görüyoruz. İşin doğrusu şu önceki dönem çok başka bir dönemdi. Bu dönem başka bir dönem. Önceki dönem tek argüman, 'Mecliste çoğunluğumuz yok. Çalışamıyoruz' diyordu. Bu dönem meclis çoğunluğu var.”

“DÜN NE YAPAMIYORLARDI DA BUGÜN NE YAPTILAR?”
“Mesela hangi eksik giderildi? İşin doğrusu baktığımda ben bir şey göremiyorum. Ya da dün ne yapamıyorlardı da bugün ne yaptılar? Meclisten kredi yetkisi alındı. Arazilerin, arsaların satışlarıyla ilgili yetkiler alındı. Tabi bunu söylemek için çok erken şu an. Daha 3 ay oldu.”
“KEŞKE HERKES, 'HELAL OLSUN' DİYEREK HÜRRİYET'İ ALKIŞLASA”
“Bir kere ben şunu arzu ediyorum. Ben de burada yaşıyorum. Burada yapılacak her iş benim hayatıma da dokunacak işler. Ben burada çok güzel işler yapılsın istiyorum. Hangi partinin, hangi adayının, hangi kişinin yaptığının hiçbir önemi yok. Keşke burada Fatma Kaplan Hürriyet böyle işler yapsa ki herkes, 'Helal olsun' diyerek Hürriyet'i alkışlasa.”

“İZMİT BELEDİYESİ KIZ ÇOCUKLARINI OKUTMAK İÇİN ÇİLEĞE Mİ KALDI?”
“2 aydır millet çilek konuşuyor. Şaka gibi. Onun da hikayesi zaten hiç inandırıcı değildi. Hikayeden hikaye üretiyorlar. Kız çocuklarını okutacaklar. İzmit Belediyesi kız çocuklarını okutmak için çileğe mi kaldı? Onu da geçtik. Hala 2 aydır bir çilek muhabbetidir gidiyor. İzmit Belediyesi’nin, İzmit Belediye Başkanının bana göre bunlarla anılmaması lazım. Bir şey yapsın, yaptığı işlerle anılsın ve yaptığı işler de dişe dokunsun biz de kullanalım. Bunlardan faydalanalım.”
“SEÇİM SADECE İŞ YAPANLARIN KAZANDIĞI SONUÇLARLA BİTMEDİ”
“Böyle olsun istiyorum ve bunu samimiyetle söylüyorum. Tabi bunu söylediğimizde de şunu söyleyebilirler. 'Tekrar seçime girdik. Nasıl seçimi kazandık?' Seçim sadece iş yapanların kazandığı sonuçlarla bitmedi. Bunu gördük. Türkiye'de bizim bazı yerlerde sadece AK Parti’nin değil çok başarılı olduğu söylenen ve gerçekten çok ciddi işler yapan belediye başkanlarının bile seçim kaybettiğini gördük.”

“İYİ BİR ŞEYLER YAPSINLAR DA İYİ ANALIM VE ALKIŞLAYALIM”
“Türkiye konjonktüründe bu dönemde sadece belediye başkanı olan kişilerin sadece başarılarıyla ya da başarısızlıklarıyla bir sonuç aldığını söylemek çok mantıklı olmaz. Ama İzmit ile alakalı özetle şunu söyleyeyim. İyi bir şeyler yapsınlar da iyi analım ve alkışlayalım."