Geçtiğimiz gün 100. Yıl Parkı Bıçkıdere Göleti olarak lansmanı yapılan ve kentte zaman zaman tartışılan Gölkay Park hakkında gazetemize konuşan AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Muharrem Tutuş, “Bana göre Gölkay on numara sosyal tesis olabilecek bir yer. Bakacağız bence orada harika bir sosyal tesis olabilir. Çocukların oyun alanlarının olduğu, ailelerin hafta sonu gidebileceği bir yer olabilir. Bunun gibi birkaç alanlar belirlenebilir. Farklı yerler de var kafamızda” dedi.
AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Muharrem Tutuş gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akçaalan ve Yazı İşleri Müdürümüz Gülşah Yücel Ay’ı ziyarette etti. Tutuş ziyaret kapsamında 31 Mart yerel seçimlerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Saha çalışmaları, yapılan anketler, seçim beyannamesi içinde yer alacak projeler gibi birçok önemli konuya değinen Tutuş, Gölkay Park hakkında da yapmak istediklerini anlattı.
“İLK KEZ BURADA BULUNMUŞ GİBİ BİR HAVA YARATILIYOR”
“Farklı projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Çocuklarla, özellikle gençlerle ilgili klasik dershaneciliğin dışında buna farklı isimler öneren arkadaşlar var. Uyumayan dershane gibi çeşitli isimler söylüyorlar. 24 saat açık kütüphane daha doğrusu. Sadece ders yapılan değil ama. Sabah akşam çay, çorba, ikramları, interneti veya sıkıldığında kafa dağıtacak oyunları olan 24 saat kapanmayan kütüphaneyi bir yerde başlatıp ihtiyaç durumuna göre, potansiyele göre çoğaltabiliriz. Gölkaypark ile ilgili hikayemizi düşündüğümüzü söyledim. Şimdi orada Fatma Hanım bir lansman yapıyor. Ne yaptığını da bilmiyorum. Adını da değiştirmiş. Bıçkıdere haritalarda imar durumlarında geçen bir isim ama oranın eskileri bilir onu. Bizim orayla alakalı sadece o bölgeyle ilgili genel itibariyle bu dönem sanki sosyal tesis ya da belediyelerin kafeterya işletme durumunu sanki ilk kez burada bulunmuş gibi bir hava yaratılıyor.
“GÖLKAY ON NUMARA SOSYAL TESİS OLABİLECEK BİR YER”
Gölcük’e ben eskiden beri giderim mesela. Ali yıldırım Başkanın oteli bile var. Belediyenin oteli, Çınaraltı kafesi, havuzlu kafesi var. Bunlar var zaten. Yanlış mıdır hayır değil. Belediye kafeterya, otel işletebilir. Ama bunu piyasayla, mevcut esnafla rekabet edecek şekilde yapmamak gerek bana göre. Alanı doğru seçmek lazım. Bana göre Gölkay on numara sosyal tesis olabilecek bir yer. Benim niyetim o mesela. Önümüzde ki süreçte hukuki yapısına da bakıp, orada çünkü bir problem var. Yapıldı ihalesi alan firmaya ödemesi yapılmadığı için adam teslim etmiyor orayı belediyeye. Orada böyle bir problem var. Bakacağız bence orada harika bir sosyal tesis olabilir. Çocukların oyun alanlarının olduğu, ailelerin hafta sonu gidebileceği bir yer olabilir. Bunun gibi birkaç alanlar belirlenebilir. Farklı yerler de var kafamızda.
“KENTİN MERKEZİNDE BU İŞLERE GİRİLDİĞİNDE BİRİLERİNİN CANI YANIYOR”
Siyaset olaya şöyle bakıyor. Daha doğrusu CHP adayının bakışı şöyle. 7 buçuk TL olan çayın fiyatı seçim geldi diye 3 TL’ye düştü. Kahveciler Odası tepki gösteriyor. CHP’nin adayı da ona atar gider yapıyor. Bu kentte 100 tane kahveci var millet daha fazla var diye bakıyor olaya. Ama şöyle bakınca hikâye çözülüyor. Yani her evinde içinde ki hayat başka bir dünya diye bakarsan işi çözersin. Bu kentteki bin tane aile geçinirken 100 tane aile problem yaşıyorsa ve bu sizin elinizde oluyorsa aldığınız oyu almayın. Böyle bakmak lazım. Her çocuk bir dünya diyoruz biz. Olaya böyle bakmak lazım. Dolayısıyla kentteki esnafla rekabetten kaçınmak lazım. İnsanlara daha ucuz ve kaliteli hizmet sunalım. Mesela Maide niye hep sahilde. Büyükşehir Belediyesi kentin her yerine Maide yapamıyor mu? Yapar gücü de var, istediği fiyata da satar ama doğru olmaz bana göre. Diğer ilçelerde de mesela Körfez Belediyesi’nde de sahilde. Kentin merkezinde bu işlere girildiğinde birilerinin canı yanıyor. Bundan kaçınarak bizim bu sosyal tesislerini insanlara hizmet sunabileceğimiz alanları oluşturmamız gerekiyor. Bunun gibi böyle çeşitli farklı projelerimiz var.
“ANNE ÇOCUK YAŞAM MERKEZİ”
Belli yaş grubunun 60 yaşın üzerindeki vatandaşlarımız için, kadınlarımız için, hatta burası örnek olabilir. Yenişehir Mahallesinde belediyenin 2019’da inşaatı bitmiş yeri var. 2 katlı bir bina yapılmıştı oraya atıl durumda kaldı. Orası biraz daha muhafazakâr bir bölge. Kadınlar bizim spor yapacak alanımız yok dediler. Mesela oranın bir katını kadınlara ayıralım dedik. Sonra buraya erkekler giriyor çıkıyor, biz rahatsız oluruz dediler. Alt katını da o zaman çocuklara yapalım dedim. Güvenliğini de kadın yaparsınız, sekreteryasını kadın yaparsınız. Orası anne çocuk yaşam merkezine döner. Bunun gibi belediyecilik yaparken de projeler çıkabilir. Her kesim için farklı farklı inşallah projelendiriyoruz ama en önemli hikâye önümüzdeki süreçte Büyükşehir Belediyesi ile beraber bu kentte bizim yenilenme ve trafikle alakalı problemleri beraber çalışmamız lazım.”
“YENİ YER YARATACAK HALİMİZ YOK AMA YENİ YER BULURUZ”
İlçenin otopark sorunu hakkında ise Tutuş, “Bizim kentimiz zaten coğrafya olarak yukarısı dağ alt tarafımız deniz. Dolayısıyla burada çok hareket edecek, ben bu kenti bozmadan yeni bir şey yapacağım diyecek bir alan yok. Ama farklı yerlerde farklı alanlarda mesela bazı kamu kurumlarının yerleri var. Örnek veriyorum Kuruçeşme’de emniyetin olduğu alanla alakalı şu an çalışma var. Orası tahsisle ya da tamamen satın almayla kamu kurumlarının bazı ihtiyacı mesela Bekirdere’de yıllardır merkezde karakol vardı. İhtiyaç kalkınca orası alındı bakanlığa, ilçe belediyesine ya da büyükşehir belediyesine devredildi. Orada farklı bir proje yapıldı. Kuruçeşme'de de mesela yine böyle bir ihtiyaç var otopark. Orada ki o kamunun alanının belediye tarafından satın alınarak oraya yapılması ile alakalı bir çalışma var. Yeni yer evet dediğim gibi yaratacak halimiz yok. Mantık bu ama. Bu çerçevede baktığımızda yeni yer buluruz yer açılır yani. Her bölgede var bölge yerler.”