MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Makine ve Kimya Endüstrisi İmalatı Harbiye Müzesi'nde düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör tehdidini tamamen ortadan kaldırmak amacıyla operasyonlarını aralıksız ve kararlılıkla sürdürdüğünü belirtti. Aktürk, 1 Ocak’tan bugüne kadar 478 teröristin etkisiz hale getirildiğini, son bir haftada ise 26 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
Aktürk ayrıca, hudut güvenliğinin en üst seviyede sağlandığını belirterek, son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 99 kişinin yakalandığını, 1357 kişinin ise hududu geçemeden engellendiğini kaydetti.
Milli Savunma Bakanlığı, PKK'nın silah bırakma çağrısının ardından, bu adımın terörle mücadelede önemli bir aşama olduğunu belirterek, terör örgütünün ve onunla bağlantılı grupların faaliyetlerinin sona erdirilmesi için tüm çabaların sürdürüleceğini ifade etti.
Savunma ve güvenlik alanında da çeşitli eğitim ve tatbikatlar devam ederken, Türkiye'nin uluslararası alandaki etkisi de her geçen gün artıyor. TSK, yabancı ülkelerdeki tatbikatlar ve eğitim faaliyetlerine katılarak savunma kapasitesini güçlendirmeyi sürdürüyor.
MSB, Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamaya yönelik operasyonlarını kararlılıkla devam ettirecek ve terörle mücadelede elde edilen başarıyı daha da pekiştireceklerini belirtti.