Sakarya’nın Geyve ilçesindeki Tepecikler Mahallesi'nde yer alan İlçe Müftülüğüne bağlı bir Kur’an Kursunda, 5 yaşındaki bir çocuğun yaşadığı kötü muamele skandalı gündeme geldi. İddiaya göre, yaramazlık yaptığı gerekçesiyle eğitmen tarafından odaya kilitlenen küçük çocuk, kısa bir süre sonra aynı eğitmenin neden olduğu başka bir olayda parmağından yaralandı.
ODAYA KİLİTLENDİ, ÖZÜRLE GEÇİŞTİRİLDİ
Tepecikler Camii’nde hizmet veren Kur’an Kursunda eğitim gören 5 yaşındaki E. isimli çocuk, yaramazlık yaptığı gerekçesiyle R.Y. isimli kadın eğitmen tarafından sınıftan çıkarılarak bir odaya kapatıldı. Yaşadığı olayı ailesine anlatan küçük E.’nin ailesi, duruma tepki gösterdi. Bunun üzerine Kur’an Kursu yetkilileri, olayın bir daha tekrarlanmayacağına dair aileden özür diledi.
PARMAĞI YARALANDI, GERÇEK SONRADAN ORTAYA ÇIKTI
Ancak olayların ardı arkası kesilmedi. Kısa bir süre sonra, eğitmen R.Y., çocukların yaramazlık yaptığı sırada elindeki hamur kabını masaya vurdu. Bu sırada hamur kabı, küçük E.’nin parmağına denk geldi ve yaralanmasına neden oldu. İddiaya göre, eğitmen olay sonrası WhatsApp grubunda çocuğun parmağının yaralandığını belirtti ancak kazaya kendisinin neden olduğunu açıklamadı. Küçük çocuğun eve döndükten sonra durumu ailesine anlatması üzerine, aile bu kez durumu CİMER’e şikayet etti.
MÜFTÜLÜK İNCELEME BAŞLATTI
Ailenin şikayeti üzerine Sakarya İl Müftülüğü olayla ilgili inceleme başlattı. Yetkililerin konuyu detaylı şekilde araştırdığı ve gerekli adımların atılacağı öğrenildi.
Yaşanan bu skandallar, 5 yaşındaki çocukların eğitim aldığı bir kurumda disiplin adı altında yapılan uygulamaların sorgulanmasına neden oldu. Aileler, çocukların fiziksel ve psikolojik güvenliğinin sağlanması için yetkililerden daha fazla denetim talep ediyor.
Kaynak: Medyabar