ÖMER FARUK GÜLER'İN KÖŞE YAZISI

Kocaelispor'un Düzce Topuk Yaylası'nda sürdürdüğü kampta ilk hazırlık maçı Azerbaycan temsilcisi Zira FK'ya karşı oynandı.

Açıkçası bireysel performans olarak tek dikkatimi çeken isim Mehmet Enes Sarı oldu.

Maça Gökhan Değirmenci ile başlayan Ertuğrul Sağlam ikinci yarının başında yeni kalecimiz Mehmet Enes Sarı'yı oyuna aldı.

Enes'in kurtarışını görebileceğimiz bir pozisyon kalesine gelmese de ayağına çokça top geldi.

İnanılmaz iyi bir ayağa sahip diğer kalecilere göre.

Modern futbolda artık sadece kurtarış yapmanız değil iyi bir ayağa da sahip olmanız lazım.

Mehmet Enes Sarı ayağına gelen topları yüzde 90'a yakın isabetli pas oranı ile oynadı. 

Arada tabiki çok tehlikeli işlerde yaptı.

Ama ikinci bölgeye hızlı ve isabetli pas atabiliyor olması kamp sürecinde beni en heyecanlandıran olay oldu.

Özellikle degaj ile 3. bölgedeki Candeias'a attığı isabetli top onun ne kadar iyi bir oyun görüşüne sahip olduğunu gösterdi.

Mehmet Enes Sarı Kasımpaşa'dan devre arasında temaslara geçip bu sezon başında kadroya katmamız; yıllar sonra 'iyi ki yapmışız bu transferi' denilecek noktaya gelecektir.

MODERN FUTBOLDA BÖYLE KALECİLER ATEŞ PAHASI

Yaklaşık 10 yıl önce kaleci piyasasında çok pahalı kaleciler yoktu. Ama kalecilerin geriden çıkarken oyuna dahil olmaya başlamaları ile kaleci piyasası da adeta fırladı. Özellikle ayağı iyi pas yapan, ikinci ve karşı yarı alana topu hızlı ve isabetli gönderebilen kaleciler resmen ateş pahası.

Benfica'da forma giyen kaleci Ederson için M.City tam 40 milyon Euro ödemişti ve bu ilk kıvılcımdı. Ardından City'nin şampiyonluktaki rakibi Liverpool, Roma'dan 75 milyon Euro'ya Alisson'u kadrosuna kattı.

Ülkemizde Süper Lig'de Fenerbahçe'nin kalesini koruyan Altay ikinci bölgeye attığı isabetli pas oranı, Trabzonspor'da Uğurcan Çakır kurtarışlarının yanında topu oyuna hızlı sokabilme yeteneği sayesinde değerlerini katladılar.

ELİMİZDEKİ KÖMÜRÜ İŞLEYİP ELMASA ÇEVİRMEMİZ GEREK

Mehmet Enes Sarı'nın tek şanssızlığı önünde 2 tecrübeli kalecinin olması. Bu sezon ligde büyük bir sürpriz olmazsa forma giymesini beklemiyorum. Ama kupada Ertuğrul Sağlam sonuna kadar Enes ile devam edecektir.

Çünkü Enes bizim elimizde bir kömür şuan.

Onu işlersek bir elmasa dönüşecektir.

Bunun içinde süre alması gerekiyor.

Enes henüz 23 yaşında.

Trabzonspor'da Uğurcan Çakır 22 yaşında düzenli olarak forma giymeye başlamış ve bir daha kaleyi bırakmamıştı.

Taraftarımızın niye bu kadar çok kaleci aldık diye çok sorusu oldu.

Buna hem katıldığım yayınlarda hem de sosyal medyadan cevap vermeye çalıştım.

İsmet ve Eren iyi kaleciler fakat ayakları iyi değildi.

Ertuğrul Sağlam geriden oyun kuran bir takım oluşturmaya çalışıyor.

Tabiki ayağı düzgün kaleciler tercih edecek bu oyun için.

Mehmet Enes az önce bahsettiğim gibi bu sezon biraz geri planda kalacak ama burada mutlaka kendini geliştirip önümüzdeki sezon formayı da kapmasını bekliyorum.

Kocaelispor için büyük bir değer bence Mehmet Enes Sarı.

Önümüzdeki yıllarda kaleci olarak büyük katkı sağlayacaktır takıma.

Ve Diop'ta olduğu gibi kulübe servet kazandırarak başka kulüplere transfer olduğunu da inşallah görürüz.

Görsel olarak görebilmeniz açısından Zira FK maçında Enes'in ayağına top geldiğinde neler yaptığını derledim. İyi seyirler...