Kocaeli’de afet bilincinin güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmaların desteklenmesi amacıyla düzenlenen Kocaeli Afet Gönüllüleri İftar Programı, geniş katılımla gerçekleştirildi. Antikkapı Restoran’da düzenlenen programa Kocaeli Valisi İlhami Aktaş ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın yanı sıra çok sayıda protokol üyesi, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve gönüllü katıldı. Programda hem afetlere hazırlık süreci hem de gönüllülerin sahadaki kritik rolü vurgulanırken, birlik ve dayanışma mesajları öne çıktı.

VALİ AKTAŞ’TAN AFET GÖNÜLLÜLERİNE TEŞEKKÜR
Programda konuşan Vali İlhami Aktaş, Kocaeli’nde faaliyet gösteren afet gönüllülerinin Türkiye genelinde yaşanan afetlerde ön saflarda yer aldığını belirtti. Gönüllülerin üstlendiği sorumluluğun son derece önemli olduğunu ifade eden Aktaş, özverili çalışmalarından dolayı tüm ekiplere teşekkür etti. Afet anlarında hızlı ve etkili müdahalenin hayat kurtardığını vurgulayan Aktaş, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla da katılımcıların bayramını tebrik etti.

BAŞKAN BÜYÜKAKIN: AFETLERE HAZIRLIK SÜREÇTİR
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ise konuşmasında Kocaeli’nin gönüllü teşekküller açısından önemli bir mesafe kat ettiğini belirtti. Salondaki katılımın bunun en somut göstergesi olduğunu ifade eden Büyükakın, “Eskiye oranla afetlere çok daha hazırlıklıyız. Tamamen hazır mıyız? Hayır. Afetlere hazırız diye düşünen bir anlayış hiçbir zaman gerçekten hazır değildir. Bu süreci bir farkındalık hali olarak sürekli diri tutmak gerekir. Hazırlığı; sürekli devam eden, iyileştirilen ve tecrübelerin aktarıldığı bir süreç olarak görmeliyiz. Afetlere hazırlık bir süreçtir ve biz de bunu böyle görüyoruz” dedi.

“ŞEHRİMİZİN YÜZ AKISINIZ”
Konuşmasının devamında gönüllülerin fedakârlığına dikkat çeken Başkan Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bu yapıyı güçlü tutmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Özellikle 6 Şubat depremleri başta olmak üzere yaşanan tüm afetlerde gönüllülerin büyük bir özveriyle görev yaptığını belirten Büyükakın, “Şehrimizin ve ülkemizin yüz akı oldunuz. Bugüne kadar yaptığınız tüm faaliyetler için sizlere yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“İYİ Kİ VARSINIZ”
Gönüllülerin varlığının önemine vurgu yapan Büyükakın, “İyi ki varsınız. Gönüllüler yoksa yapılan çalışmaların hiçbir anlamı yok. Sizler olmasaydınız böyle bir teşkilat da kurulamazdı. Bu yüzden sizlerin kıymetini çok iyi bildiğimizi bilmenizi istiyoruz” dedi.
Dünyada yaşanan gelişmelere de değinen Büyükakın, “Ülkemizde huzur var, bayramda da huzur olacak. Ancak dünyanın çeşitli yerlerinde, Gazze ve İran’da kan ve gözyaşı hâkim. Halimize ne kadar şükretsek az. Bu, devletimizin ve milletimizin varlığı, birliği ve dirliği sayesinde oluyor. Sizler de bu birlikteliğin önemli bir parçasısınız” şeklinde konuştu.

GENİŞ KATILIMLI PROGRAM DİKKAT ÇEKTİ
Antikkapı Restoran’da düzenlenen programa; AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, MHP Kocaeli İl Başkanı Kamil Akın, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Koçan, Kocaeli Afet Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Soyyiğit ile çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.
Ayrıca SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği Kocaeli Şube Başkanı Hasan Yüce, Kocaeli Gönüllü İtfaiyeciler Derneği Başkanı Umut Öcal, Kocaeli İHH Arama Kurtarma Ekibi’nden Adem Öksüz, Kocaeli AKUT Arama Kurtarma Derneği Ekip Lideri Oktay Zafer ve Gölcük Arama Kurtarma Derneği Başkanı Necmi Kocaman da programda yer aldı. Program, afet gönüllülerinin dayanışma mesajlarıyla sona erdi.





