DEMOKRASİYİ REDDEDEN SÖYLEM

10 Nisan 2025 tarihinde gerçekleştirilen KBB Meclis toplantısında bir meclis üyesinin İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e yönelik sarf ettiği "kiralık" ifadesi kamuoyunda tepkiyle karşılandı. İYİ Parti Kocaeli İl Başkanlığı, söz konusu sözleri demokrasiyi reddeden bir beyan olarak niteleyerek yazılı açıklama yaptı.

“KADINLARIN SİYASETTEKİ VARLIĞINA AÇIK SALDIRIDIR”

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Av. M. Kamil Şirin imzasıyla yapılan açıklamada, bu söylemin demokrasiye olduğu kadar siyasette kadınların saygınlığına da yönelmiş açık bir saldırı olduğu belirtildi. Açıklamada, “Bu söylem asla kabul edilemez ve geçiştirilemez” denilerek sert tepki verildi.

15 VEKİL HATIRLATMASI: “SİYASETTE CESARETİN SİMGESİ OLDULAR”

Açıklamada ayrıca, Fatma Kaplan Hürriyet’in de aralarında bulunduğu, 24 Haziran 2018 seçimleri öncesi CHP'den İYİ Parti’ye geçerek demokrasiye nefes aldıran 15 milletvekili bir kez daha anıldı. Bu isimlerin cesur kararıyla İYİ Parti’nin seçime katılmasının önünün açıldığı ve bu tutumun Türk demokrasi tarihi açısından unutulmaz olduğu vurgulandı.

BOZDAĞ'DAN ÖNDER'E HASTANE ZİYARETİ BOZDAĞ'DAN ÖNDER'E HASTANE ZİYARETİ

“SİYASETTE EŞİTLİK VE NEZAKETTEN TAVİZ YOK”

İYİ Parti, açıklamasının sonunda kadınlara yönelik ayrımcı söylemleri şiddetle reddettiklerini, siyasette nezaket ve eşit temsilin esas olması gerektiğini vurguladı. Şirin, “İYİ Parti, siyasette halkın eşit temsili ve kadınların onurlu varlığının savunucusu olarak her zaman son kaledir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi