Buray konseri depremin ardından ertelendi Buray konseri depremin ardından ertelendi

585 METRELİK BÖLÜMÜ TAMAMLANDI
İSU Genel Müdürlüğü, küresel iklim değişikliğinden kaynaklanan ani ve şiddetli yağışlarla mücadele etmek amacıyla il genelinde dere ıslah çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Kartepe Fatih Sultan Mahallesi Ballıca Sokak’taki derenin ıslahı için başlatılan projede, toplamda 938 metre uzunluğunda planlanan taş duvar imalatının 650 metrelik bölümü tamamlandı. Kalan 288 metrelik kısımda ise çalışmalar hızla devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölgede taşkın riskinin büyük ölçüde azaltılması hedefleniyor.


GÜVENLİ YAŞAM ALANLARI OLUŞTURULUYOR
İSU, altyapı projeleriyle çevreye duyarlı ve sürdürülebilir çözümler üretmeye devam ediyor. Bu projeyle birlikte, dere yataklarının temizlenmesi ve düzenlenmesiyle su kaynaklarının kalitesi artırılacak. İSU, bölgedeki yerleşim alanlarını taşkınlardan koruyarak vatandaşların güvenli yaşam alanlarında yaşamlarını sürdürebilmesi için çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

Islah çalışmaları tamamlandığında, yüzey sularının düzenli bir şekilde akması sağlanacak ve hem insan hem de çevre sağlığı için tehdit oluşturan riskler ortadan kaldırılacak.

Kaynak: Haber Merkezi