Kocaeli Haber - Kocaeli Erzurum Dernekleri Federasyonu üyeleri, Kocaeli Kongre Merkezi’nde 25-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘Kartepe’den Palandöken’e Erzurum Tanıtım Günleri’ öncesi Merkez Bankası önünde toplanarak Leyla Atakan Caddesi’ne kadar yürüdü. Yürüyüşte Milli Mücadele Dönemi’ndeki kahramanların isimlerinin yazılı olduğu dövizlerle atlar vatandaşların ilgisini çekti. Vatandaşlara Sabri Yalım Parkı önünde ve Leyla Atakan Caddesinde kurulan stantlarda Erzurum Kadayıfı ikram eden dernek yöneticileri, Kocaeli halkını tanıtım günlerine davet etti. Yürüyüşe KEDFE Başkanı Çetin Dursun ev sahipliği yaparken Erzurumlular Vakfı Başkanı Ahmet Önal, MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt, MHP Kadın, Aile, Çocuk ve Engellilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yudum Kaşıkçı ve Seksenler Dizisi’nde Bekçi Bekir lakabı ile tanınan Erzurumlu oyuncu Hacı Ali Konuk katıldı.

bir taş vermeye niyetimiz yok. Allah birliğimizi daim eylesin. Yürüyüşümüzün asıl amacı geçmişte bu topakları bize emanet eden aziz şehitlerimizin, Nene Hatun’umuzun, Fatma Seher’imizin, Kazım Karabekir’imizin, bu değerlerimizin bize bırakmış olduğu bu vatanı gelecek nesillere nasıl daha iyi bırakırız bu amaçla yürüyüşler yapıyoruz. Gençlerimize bu değerleri hatırlatmak için böyle bir yürüyüş başlattık. Bu anlamda yürüyüşümüze katılan tüm kadim dostlarımı, dadaşları, Kocaeli halkını saygıyla ve hürmetle selamlıyorum” dedi.

olarak Dursun, “Malum, Erzurum’umuzun tanıtım günleri var. Kocaeli Kongre Merkezinde 25 Mayıs Salı günü başlıyor ve 29 Mayıs gününe kadar 5 gün boyunca devam edecek. Tanırım günlerine gelen tüm hemşerilerimiz dadaşların örfünü, adedini, kültürünü, gelenek ve göreneklerini görecekler. Vatan sevgisinin ne kadar önemli olduğunu burada görecekler. Ben bu vesile ile sizleri oraya davet ediyorum. Yürüyüşümüz esnasında çok kıymetli esnaflarımıza belki rahatsızlık verdik. Ben burada tüm esnaflarımızdan özür diliyorum, haklarını helal etsinler. Bu yürüyüş vatan, millet ve bayrak yürüyüşüdür. Allah sizlerden razı olsun” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Eren Camii İmamı Mehmet Ali Karadaşlı, Pençe-Kilit Harekatında şehit olan askerlere ve Milli Mücadele şehitlerine dua okudu.

Kaynak: Haber Merkezi