Odabaşı Gazilik Türk toplumunun nazarında şehitlikten sonra en önemli mertebelerden ve unvanlarından biridir. Savaşta ölenlere Şehit savaşa katılarak büyük yararlılık gösterenlere yaralananlara ise Gazi deriz. Gazilerimiz şehitlerimizle birlikte bu vatanı yurt edinmemizde vatanın korunmasında her türlü güçlüğe göğüs germişlerdir. Gerektiğinde gözlerini bile kırpmadan can vermeye hazır olmuşlardır dedi.
EN ÜSTÜN MERTEBE
Anma programı sonrası gazileri ve protokolü Belediye toplantı salonunda ağarlayan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar 19 Eylül Gaziler Gününü kutlayarak vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak ve aziz Türk Milletini var etmek için üstün bir cesaret ve feragat göstererek serden geçen Gazilere bir minnet borcu olarak idrak edilen bu günün en içten duygularla kutlanması gerektiğini söyledi Şahadet ve Gazilik her vatan evladının gönlünde ulaşılabilecek en üstün mertebelerdir dedi. Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar TBMM tarafından Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürke Mareşal Rütbesi ve Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü Türk milletinin ülkesine milli ve manevi değerlerine birlik ve beraberliğine yönelen tüm tehditlere karşı binlerce yıldır canı pahasına mücadele ettiğini ifade eden Başkan Toltar Ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışı ile asırlardır şer odaklarına karşı mücadele eden bu milletin destansı fedakârlığı bugünlere ulaşmamızın en büyük nedenidir. Uğruna çok büyük bedeller ödenerek kazanılan bu vatan bizlere ölürsem şehit kalırsam gazi diyen şehit ve gazilerimizin en kutsal emanetidir Bu düşüncelerle başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor hayattaki gazilerimize sağlıklı bir ömür dileklerimle şükranlarımı sunuyorum dedi.
BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SEMBOLÜ
Dilovası İlçe Kaymakamı Mustafa Asım alkan Gaziler Günü bir minnettarlık ifadesidir. En kutsal görev olan vatan savunmasında ülkesi ve milleti için canını ortaya koyan silahlı kuvvetlerimiz emniyet güçlerimiz ve gazilik rütbesine ulaşan tüm vatan evlatlarına duyduğumuz şükran duygularının ifade edildiği bir gündür. Gazilerimiz devletimizin varlığına birliğine ve bütünlüğüne kasteden mihraklara karşı canları ve kanları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile ülkemizin bizlere vatan edinilmesini ve vatan olarak korunmasını sağlamışlardır. Bu nedenle gazilerimiz bağımsızlığımızın egemenliğimizin ulusal birliğimizin ve cumhuriyetimizin onurlu sembolleridir. Bu düşüncelerle başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor hayattaki gazilerimize sağlıklı bir ömür dileklerimle şükranlarımı sunuyorum dedi.