Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada kadınların toplumdaki rolüne vurgu yaparken, aile yapısını güçlendirecek yeni düzenlemelere de değindi. Erdoğan, özel sektörde çalışan babaların babalık izninin 5 günden 10 güne çıkarılmasının amaçlandığını açıkladı.

BABALIK İZNİ İÇİN YENİ DÜZENLEME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aile yapısını güçlendirmeye yönelik yeni düzenlemeler üzerinde çalışıldığını belirterek, kamuda uygulanan babalık izni süresinin özel sektörde de artırılması için adım atılacağını söyledi. Erdoğan, “Özel sektör çalışan babaların babalık izinlerini 5 günden 10 güne çıkarmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Aynı düzenleme kapsamında annelerin doğum izin sürelerinde de artış yapılacağını belirten Erdoğan, kamuda ve özel sektörde çalışan annelerin doğum izninin 16 haftadan 24 haftaya çıkarılmasının planlandığını dile getirdi.

KADINLARIN TOPLUMDAKİ ROLÜNE VURGU

Kadınların toplumun temel direklerinden biri olduğunu ifade eden Erdoğan, kadınların aileden ekonomiye, siyasetten sosyal hayata kadar her alanda önemli katkılar sunduğunu belirtti. Erdoğan, Türk kadınının fedakârlığı, emeği ve güçlü duruşuyla hem aile kurumunun hem de milletin geleceğinin en önemli teminatlarından biri olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin kadınların sosyal ve siyasal hayata daha aktif katılımı için önemli adımlar attığını ifade ederek, kadınların iş gücüne katılım oranının artırılması ve temsilde daha güçlü yer almaları için çeşitli düzenlemelerin hayata geçirildiğini kaydetti.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE “SIFIR TOLERANS”

Kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlı olduklarını vurgulayan Erdoğan, bu konuda “sıfır tolerans” ilkesiyle hareket ettiklerini belirtti. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla 2012 yılında 6284 sayılı kanunun yürürlüğe girdiğini hatırlatan Erdoğan, kadın konukevleri, sosyal hizmet merkezleri ve KADES uygulamasıyla kadınların desteklenmeye devam edildiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne adına olursa olsun kadına şiddet insanlığa ihanettir. Tek bir kadın veya çocuk şiddet kurbanı olmayana kadar bu mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

AYDIN KAPTAN-2 FERİBOT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ!
AYDIN KAPTAN-2 FERİBOT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ!
İçeriği Görüntüle

KADINLARA VE ANNELERE MESAJ

Konuşmasının sonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Erdoğan, şehit anneleri başta olmak üzere tüm kadınlara teşekkür ederek, kadınların toplumun her alanında daha güçlü şekilde yer almasının önemine dikkat çekti. Erdoğan, kadınların destekleriyle daha adil ve güçlü bir Türkiye hedefi doğrultusunda çalışmaların sürdürüleceğini sözlerine ekledi.