Hünnap (Çin Hurması): Bağışıklık sistemini güçlendiren ve antioksidan açısından oldukça zengin olan hünnap, portakaldan 20 kat, elmadan ise 100 kat daha fazla antioksidan içeriyor. Çinko minerali ile vücudu güçlendiriyor ve düşük glisemik indeksiyle şeker hastaları için ideal bir meyve olarak öne çıkıyor.

Yoğurt: Probiyotikler açısından zengin olan yoğurt, bağırsaklardaki yararlı bakterilerin sayısını artırarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Ayrıca yapılan çalışmalar, düzenli yoğurt tüketiminin hastalık süresini %20 oranında kısalttığını ortaya koyuyor. Yoğurt aynı zamanda çinko minerali içeriyor, bu da vücudun koruma kalkanını güçlendiriyor.

Zerdeçal: Demir, potasyum, B6 ve C vitamini içeren zerdeçal, bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. Zerdeçalda bulunan ‘kurkumin’ doğal polifenol, hücre parçalanmasını engelliyor ve güçlü bir antioksidan olarak vücudu hastalıklardan koruyor. Ayrıca demir, yeni kan hücrelerinin oluşumuna yardımcı olarak bağışıklık sistemini destekliyor.

Çatıyı tamir etmek isterken evini yaktı Çatıyı tamir etmek isterken evini yaktı

Mantar: Beyaz kan hücrelerinin üretimini arttırarak vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren mantar, hastalıklara karşı direnci artırıyor. Mantarın protein içeriği de oldukça zengin ve kırmızı etin yerini alabilecek kadar değerli. Kültür mantarları, zehirli türlerin bulunması nedeniyle daha güvenli bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Balık ve Badem: Omega-3 yağ asitleri içeren balık, vücudu hastalıklardan koruyor. Çocuklar için beyin gelişimi ve hafıza güçlendirici özelliklere sahip balık, aynı zamanda bağışıklık sistemini de destekliyor. Badem ise çinko ve omega-3 içeriği sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor ve beslenme çantalarına eklenmesi öneriliyor.

Enfeksiyonlarla mücadelede bu besinlerin düzenli olarak tüketilmesi, vücudun savunma mekanizmalarını güçlendirecek ve hastalıklardan korunmanıza yardımcı olacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi