Başvurusu kabul edildikten sonra arıcılık eğitimi alan ve sertifika sahibi olan Akın’a, 400 adet polen tuzaklı kovan ile arıcılık makineleri verildi. 1 milyon 122 bin TL’lik projenin yarısı hibe ile desteklendi.

SAHİBİNDEN.COM "KARBON NÖTR E-TİCARET PLATFORMU" OLDU SAHİBİNDEN.COM "KARBON NÖTR E-TİCARET PLATFORMU" OLDU

“Bu İşi Aşkla Yapıyoruz”

Arıcılığı büyük bir heyecanla yaptıklarını belirten Ahmet Akın, “Devletimizin verdiği destekle dedemden kalan bu mesleği modern yöntemlerle sürdürüyoruz. Kovanları yazın Çemikare Yaylası’na, kışın ise Siirt merkeze bağlı Kezer bölgesine taşıyoruz. Bölgenin zengin florası organik bal üretimi için çok elverişli” dedi.

Akın, hedefinin 400 kovanlık kapasiteyi 800’e çıkarmak olduğunu ve kendi markalarıyla üretime geçmek istediklerini belirtti. Devletin sunduğu desteklerin üreticiler için büyük bir teşvik olduğuna dikkat çekerek, arıcılığa ilgi duyan gençlere de bu fırsatlardan yararlanmalarını tavsiye etti.

"Avrupa’ya Açılmak İstiyoruz"

Ahmet Akın’ın ağabeyi Devran Akın da, iki üniversite mezunu olarak aile mesleğini sürdürdüklerini ve 30 yıldır arıcılık yaptıklarını söyledi. İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere yurt dışından da Pervari balına yoğun talep aldıklarını aktaran Akın, “Devlet desteğiyle sadece bal değil, arı sütü, propolis, polen ve arı zehri üretmeyi de hedefliyoruz. Avrupa’ya, hatta dünyaya açılmak istiyoruz” diye konuştu.

62 Milyonluk Proje İçin 31 Milyon Hibe

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mehmet Sait Ertaş, Ahmet Akın’ın örnek bir kırsal kalkınma girişimi olduğunu belirterek, “İlimizde 2023 yılında toplam 52 projeye 62 milyon lira değerinde yatırım desteği sağlandı. Bunun 31 milyon lirası hibe olarak verildi. Gençlerimizin bu tür projelerle üretime katılması bizi mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi