Ticaret Bakanlığı’na bağlı Reklam Kurulu, Türkiye’nin önde gelen giyim markalarının mağazalarında ve internet sitelerinde yürüttüğü indirim kampanyalarını inceledi. Denetimlerde, “%80’e varan indirim” gibi dikkat çeken ifadelerin gerçeği yansıtmadığı ve tüketiciyi aldatıcı nitelikte olduğu ortaya çıktı.

İNDİRİM VAR AMA FİYAT AYNI

Kurul tarafından hazırlanan raporda, indirimli olarak gösterilen birçok ürünün fiyatının son 30 gün içinde değişmediği belirlendi. Bu durum, aslında bir indirimin yapılmadığını, sadece kampanya algısı yaratıldığını gözler önüne serdi.

REKLAMI YAPILAN ÜRÜNLER NEREDEYSE YOK

Bir diğer dikkat çeken bulgu ise stok miktarlarıyla ilgili oldu. Geniş kitlelere yönelik büyük kampanyalarla tanıtılan bazı ürünlerin stoklarının çok sınırlı olduğu, örneğin yalnızca 11 adet gibi düşük sayılarda satışa sunulduğu tespit edildi. Bu da tüketicinin yanıltıldığını ortaya koyan bir başka unsur olarak değerlendirildi.

Emeklilere 2025 Kurban Bayramı İkramiyesi: 4 Bin TL Ne Zaman Yatacak? Emeklilere 2025 Kurban Bayramı İkramiyesi: 4 Bin TL Ne Zaman Yatacak?

8 MARKAYA CEZA YAĞDI

Yapılan tespitlerin ardından Beymen, Vakko, Boyner, Sarar, Network, Cacharel, D'S Damat ve Ramsey markalarına toplamda 4 milyon 800 bin TL tutarında idari para cezası kesildi. Reklam Kurulu, tüketiciyi yanıltan bu tür kampanyalara karşı denetimlerin süreceğini bildirdi.

Kaynak: Haber Merkezi