Uğur Ulusoy
Kocaeli’nin Derince ilçesinde bulunan Cumhuriyet İlkokulu’nda görev yapan bir sınıf öğretmeni hakkında ortaya atılan iddialar kamuoyunda tartışma yaratırken, öğrencilerin velileri öğretmenlerine destek vermek için basın açıklaması yaptı. Veliler, öğretmenin öğrenciler arasında ayrımcılık yaptığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.
VELİLER OKUL ÖNÜNDE TOPLANDI
Cumhuriyet İlkokulu 4/D sınıfı velileri, öğretmenlerine destek vermek amacıyla okul önünde bir araya geldi. Veliler adına yapılan açıklamada, öğrencilerin Çocuk Şube Müdürlüğü’ne çağrılarak ifadelerinin alındığı ve çocukların iddia edilen olaya ilişkin herhangi bir olumsuzluk yaşamadıklarını ifade ettikleri belirtildi.
Veliler, öğretmenlerinin dört yıldır öğrencilerin eğitimine büyük özveriyle katkı sunduğunu, öğrencilerle yakından ilgilendiğini ve eğitim sürecinde önemli çalışmalar yürüttüğünü dile getirdi.
“ÖĞRETMENİMİZ SAYGILI VE ÖZVERİLİDİR”
Veliler açıklamalarında, öğretmenin dini değerlere saygılı, öğrencilerine karşı sevgi dolu ve özverili bir eğitimci olduğunu vurguladı. Öğretmenin yalnızca öğrencilerin akademik gelişimine değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel gelişimine de katkı sağladığı ifade edildi.
Sınıfta çeşitli etkinlikler, okuma faaliyetleri ve sosyal çalışmalar düzenlendiğini belirten veliler, öğretmenin öğrencilerin gelişimi için yoğun çaba gösterdiğini söyledi.
GÖREVİNE İADE TALEBİ
Veliler, öğretmen hakkında ortaya atılan iddiaların haksız olduğunu öne sürerek, öğretmenlerine yöneltilen suçlamaların kaldırılmasını ve görevine iade edilmesini talep etti. Açıklamada, öğretmenlerine olan desteklerinin süreceği vurgulandı.
Konuyla ilgili idari ve adli sürecin devam ettiği öğrenildi.






