SU STRESİNE KARŞI STRATEJİK BİR YATIRIM

Küresel iklim değişikliği ve buna bağlı yaşanan kuraklıklar, su kaynaklarının daha verimli ve akılcı şekilde kullanılmasını zorunlu kılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın “dirençli şehir ve sürdürülebilir su yönetimi” vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren İSU Genel Müdürlüğü, Yuvacık ve Namazgâh Barajları, Sapanca Gölü, yerel kaynaklar ve su kuyuları ile hâlihazırda 260 milyon metreküplük içme suyu kapasitesine sahip olan Kocaeli’nin bu kapasitesini; DSİ tarafından yapımı planlanan Avcıdere ve Akmeşe Barajları, yapımı tamamlanan Ballıkaya Barajı, iletim hattı bekleyen İhsaniye Barajı ile Çınarlıdere Arıtma Tesisi gibi projeler sayesinde yıllık 381 milyon metreküpe yükseltmeyi hedefliyor.

Deprem tatili iddiasına valilikten yalanlama Deprem tatili iddiasına valilikten yalanlama

ÇINARLIDERE SUYU 26 BİN ABONEYE ULAŞACAK

İSU tarafından projelendirilen ve iki etapta inşa edilen Çınarlıdere Konmodüler İçme Suyu Arıtma Tesisi tamamlandığında, Derince ilçesinin önemli bir kısmına içme suyu sağlayacak. Her biri 4.000 metreküplük kapasiteye sahip 4 adet paket arıtma ünitesinden oluşan tesisin ilk etabında günlük 8.000 metreküp, ikinci etabın tamamlanmasıyla ise toplamda günlük 16.000 metreküp içme suyu arıtılabilecek. Böylece 26.000 abonenin içme suyu ihtiyacı, doğrudan Çınarlıdere’den karşılanacak.

İNŞAATTA ÖNEMLİ AŞAMA GERİDE KALDI

Aralık 2024’te başlayan projede kısa sürede önemli bir ilerleme kaydedildi. Vana odalarının betonarme imalatları tamamlanırken, arıtma yapısının temel ve perde betonları da başarıyla döküldü. Lamella tanklarının montajı gerçekleştirildi ve çelik konstrüksiyon imalatına geçildi. Geriye kalan mekanik parçaların imalatların da tamamlanmasıyla birlikte tesisin 2025 yılı içerisinde hizmete alınması hedefleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi