Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı Kartepe Kent Meydanı Camii, ilk teravih namazıyla ibadete açıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın da katıldığı programda, binlerce Kartepeli Ramazan ayına kavuşmanın sevincini birlikte yaşadı.

İlk Teravih Namazında Dolup Taştı (7)

KOCAELİ’DE RAMAZAN PROGRAMI: CUMHURİYET BULVARI’NDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
KOCAELİ’DE RAMAZAN PROGRAMI: CUMHURİYET BULVARI’NDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
İçeriği Görüntüle

ÜÇ BİN KİŞİLİK CAMİDE YER KALMADI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki ibadethanelere verdiği desteklerin yanı sıra yeni projeleriyle de dikkat çekiyor. Büyükşehir’in desteğiyle inşa edilen ve Kartepe’nin en büyük camisi olma özelliğini taşıyan Kartepe Kent Meydanı Camii, Ramazan ayına hazır hale getirildi ve ilk teravih namazıyla kapılarını açtı.
İlk teravihte camiyi dolduran cemaatle birlikte; Kocaeli Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, MHP İl Başkanı Kamil Akın, BBP İl Başkanı Metehan Küpçü, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer Cantürk de yer aldı.
Namazın ardından Başkan Büyükakın cemaatle sohbet ederken, Kartepeli vatandaşlar ilçeye kazandırılan cami için teşekkürlerini iletti.

İlk Teravih Namazında Dolup Taştı (2) (1)

MODERN MİMARİYE SAHİP BİR CAMİ

30 bin metrekarelik alan üzerinde yükselen Kartepe Kent Meydanı Camii, toplam 5 bin 250 metrekarelik inşaat alanıyla çağdaş mimari çizgileriyle öne çıkıyor. Aynı anda yaklaşık 3 bin kişinin ibadet edebileceği şekilde tasarlanan cami, çok amaçlı yapısıyla da dikkat çekiyor.
Caminin 2 bin 265 metrekarelik ana ibadet alanına ek olarak, bodrum katta 1.814 metrekarelik çok amaçlı salon, kütüphane, 6 derslik ve 2 öğretmen odası bulunuyor. Kız ve erkek çocuklar için ayrı şadırvan ve tuvalet alanları projeye dahil edilirken, zemin katta ana ibadet alanı ile son cemaat bölümü yer alıyor. 967 metrekarelik mahfil katı ise ek ibadet alanı olarak hizmet verecek.

İlk Teravih Namazında Dolup Taştı (8)