Yaşanan yoğun kar yağışlarından sonra şehrimizi beyaz örtü kapladı. Bunun beraberinde vatandaşlar bu güzel anları kayıt altına alarak tadını çıkarttı. Bizler de Bugün Kocaeli Gazetesi olarak Aytepe zirvesinde kar ölçümü yaptık.
ZİRVEDE 50 CM KAR
Aytepe zirvesine tırmanış gerçekleştiren Uğur ULUSOY aynı zamanda ölçüm de gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca 15-29 cm karla karşılaştıklarını belirten ULUSOY zirveye ulaştıklarında ise 50 cm kar ile büyülendiklerini belirtti.
ÇEVRE İLLERDEN YOĞUN İLGİ
Kar yağışıyla beraber beyaz örtüyle kaplanan Kocaeli dağlarına çevre iller Yalova, Sakarya ve İstanbul'dan da büyük bir spor turizmi gerçekleşti. Kayak ve doğa yürüyüşü müdavimleri Kocaeli'ye akın ettiler.
ZİRVE YÜRÜYÜŞÜNE ÇAĞRI
ULUSOY bu yürüyüşleri sürekli gerçekleştirdiğini ve insanı zinde tutmak adına doğal bir ilaç olduğunu belirtti. Kocaeli'nin birbirinden eşsiz doğal güzellikleri içerisinde herkese zirve yürüyüşü gerçekleştirmesini tavsiye etti.