HALUK TAMYÜKSEL: İZMİT’TE ÖNCELİK HİZMET Mİ, SAHNE IŞIKLARI MI?
HALUK TAMYÜKSEL: İZMİT’TE ÖNCELİK HİZMET Mİ, SAHNE IŞIKLARI MI?
İçeriği Görüntüle

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İl ve İlçe Başkanları Geleneksel İftar Programı’nda yaptığı konuşmada hem iç siyasete hem de bölgesel gelişmelere ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına değinen Bahçeli, karşılıklı hava operasyonlarının durmaması halinde savaşın küresel bir boyut kazanabileceği uyarısında bulundu. Muhtemel bir kara harekâtının, 3. Dünya Savaşı’nın taşlarını döşeyebileceğini ifade eden Bahçeli, Birleşmiş Milletler’e de acil çağrı yaptı. Konuşmasında “Terörsüz Türkiye” hedefi, milli birlik vurgusu ve Türk ve Türkiye Yüzyılı vizyonu da öne çıktı.

ABD-İSRAİL İLE İRAN ARASINDAKİ SAVAŞ KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞEBİLİR

ABD-İsrail ile İran arasında tırmanan gerilimin vahim bir noktaya ulaştığını belirten Bahçeli, karşılıklı hava saldırılarının bölgesel sınırları aşma riski taşıdığını söyledi. Enerji dengelerinin, ticaret rotalarının ve uluslararası ittifakların sarsıldığını ifade eden Bahçeli, savaşın kontrolden çıkması halinde küresel ölçekte ağır sonuçlar doğabileceğini dile getirdi.

“Şayet ABD-İsrail ile İran arasındaki karşılıklı hava saldırıları durmazsa, muhtemel kara harekâtının neden olacağı kıvılcım, 3. Dünya Savaşı'nın taşlarını birer birer döşeyecektir” diyen Bahçeli, bunun insanlık adına büyük bir felaket olacağını vurguladı. Bölgedeki çatışmaların Rusya, Çin ve Avrupa ülkelerine sıçraması halinde telafisi mümkün olmayan sonuçların ortaya çıkabileceğini kaydetti. Bahçeli, bu nedenle Birleşmiş Milletler’in derhal devreye girmesi gerektiğini belirterek ateşkes çağrısında bulundu.

Ek 5

TÜRKİYE OLARAK İRAN HALKININ YANINDAYIZ

Bahçeli, Türkiye’nin dost ve komşu ülke İran halkının yanında olduğunu ifade ederek, barış ve diplomasi vurgusu yaptı. Suikastlara ve istihbarat operasyonlarına tepki gösteren Bahçeli, bu tür girişimlerin hukuk ve insan haklarıyla bağdaşmadığını söyledi.

Türkiye’nin bulunduğu coğrafyanın her türlü ihtimale açık hale geldiğine işaret eden Bahçeli, milli birliğin güçlendirilmesinin hayati önem taşıdığını belirtti. “Çevremizde böylesine bir yangın varken, içeride birlik ve kardeşliğimizi tahkim etmek zorundayız” diyen Bahçeli, iç cephede dayanışmanın artırılması gerektiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı’nın diplomatik temaslarını da yerinde ve değerli bulduğunu ifade ederek, Türkiye’nin barıştan yana tavrını sürdüreceğini söyledi.

TERÖRSÜZ TÜRKİYE VE TÜRK VE TÜRKİYE YÜZYILI VURGUSU

Konuşmasında “Terörsüz Türkiye” hedefinin önemine dikkat çeken Bahçeli, bu hedefin kalıcı huzur ve istikrarın anahtarı olduğunu belirtti. Bölgesel risklerin arttığı bir dönemde Türkiye’nin kendi iç barışını sağlamlaştırmasının stratejik bir gereklilik olduğunu ifade eden Bahçeli, milli birlik ve kardeşliğin en büyük güvence olduğunu söyledi.

Türk ve Türkiye Yüzyılı vizyonuna da değinen Bahçeli, 2053 hedeflerine ulaşma kararlılığını yineledi. “Biriz, diriyiz, kardeşiz” mesajı veren Bahçeli, MHP ve Cumhur İttifakı’nın yalnızca Türkiye’nin değil, mazlum coğrafyaların da umudu olduğunu savundu. İl ve ilçe teşkilatlarının çalışmalarına teşekkür eden Bahçeli, 81 il ve 963 ilçede 168 bin 91 program gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Bahçeli, konuşmasının sonunda barış, huzur ve kardeşlik dışında bir alternatif görmediklerini belirterek, milli iradeye ve ortak akla vurgu yaptı.