Kumbaramızı doldurup taşıran birçok neden vardır. Bunların en başında ruhsal yüklerimiz gelse de, bugünlerde üzerinde çok konuşulan bir arınma yöntemi olan hacamattan bahsedelim, istiyorum.
Hacamat geçmişi, milattan önceye kadar uzanan bir tedavi yöntemidir. Hacamatın diğer bir ismi de yaş kupa uygulamasıdır. Hacamat, Arapça da emmek, normal hale getirmek anlamında kullanılır.
Hacamat tedavisi, bedendeki toksik maddeleri atarken, aynı zamanda bedenimizde bulunan enerjinin tıkanmış olan kısımlarını açar. Tedavinin bir amacı, vücutta bulunan ağır metallerin, toksik maddelerin ve işlevini kaybetmiş kan hücrelerinin vücuttan uzaklaştırılmasıyken, diğer amacı enerji yolaklarını rahatlatmak, bedenin enerji döngüsü üzerindeki yükü almaktır. Zira hacamat, bedenimizdeki meridyenlerin dengeli bir akışta olmasına destek amacı ile yapılan, son derece başarılı alternatif tıp uygulama ve yöntemlerinden biridir.
HACAMAT, GERÇEKTEN AŞININ ETKİSİNİ GEÇİRİR Mİ?
Birçoğumuz, bu sorunun cevabını arıyoruz. İlk yazılarımda da belirttiğim üzere hasta olmak için dolmak ve taşmak gerek. Bedenimizle ilgili boşaltım yapan her yöntem, mutlaka etkili olacaktır. Enerji yollarının ve enerji yolaklarının açılmasıyla, bedenimize ait organların üzerindeki engellemeler kalkar, enerji seviyesi yükselir. Böylece bedenimiz kan yapımını arttırır. Hacamat, sağlıklı insanlarda koruyucu olarak önerildiği gibi, birçok hastalıkta da tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır.
Ağrılı bir işlem olmayan Hacamat, ehil ellerde yapıldığında kalıcı iz bırakmamaktadır.
Avrupa ülkelerindeki hastanelerde yıllardır uygulanarak, bilimselliği kabul görmüş olan hacamat, üzerinde birçok araştırma yapılmış, hakkında bol sayıda yayın bulunan bir uygulamadır. Hekim gözetiminde temiz ortamlarda yapılmalı ve daima tek kullanımlık steril malzemeler ve kupalarla uygulanmalıdır.
Hacamatta kişilerin mizaçları önemli olduğundan, ehil kimseler tarafından incelenerek, hacamat öncesinde kişisel uygunluğa karar verilmesi gerekmektedir.
Hacamatla ilgili olarak, kan sulandırıcıların ya da kalp ilaçlarının kesilmesi en çok yapılan, en büyük yanlışlardan biridir.
Beslenme değişikliğine gelince tüm arınmalarda olduğu gibi, hacamat uygulamasında da, 1 gün önce ve hacamattan 3 gün sonraya kadar hayvansal gıda alımının kesilmesi, şifalanmayı arttıracaktır. Beslenme de kısıtlama yapılamıyorsa da, hacamatın yapılmasında bir sakınca yoktur.
Ramazan ayını eda ederken, kaçımız gıdalarımızda kısıtlamaya gidiyoruz?
Huzurla kalın, saygı ve sevgilerimle…