Siyaset

Anıl Acurman: “Başiskele'de Bir Devlet Hastanesinin Artık Konuşulmadığını Gördük!”

Abone Ol

Kocaeli Haber - Geçtiğimiz gün Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, 4 yıllık hizmetlerini tek tek anlattığı bir toplantı düzenledi. Toplantıya katılarak ilçede yapılan çalışmalar hakkında gözlem yapan CHP Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman ise Özlü’nün projeleri hakkında gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Başiskele’nin çok daha fazlasını ve daha farklı bir belediyeciliği hak ettiğini söyleyen Acurman, ilçede bir devlet hastanesinin olmamasından dolayı eleştirilerde bulundu. Acurman, gençlik merkezi, kitaphene ve hayvan bakım merkezinin de çok kıymetli olduğunu ayrıca belirtti.

“BELİRLİ BİR YERDE OTURTULMAMIZ UYGUN OLANDI”

Gerçekleşen programda protokol sorunu yaşayan Acurman, “Başiskele kapsamında yapılan her iş için teşekkür ederim. Muhalefet olarak biz de izlemek adına oradaydık. Neler yaptıklarını dinlemek için gittik. Katıldığımız organizasyona her ne kadar bizi orada davet etmişlerse de ben oraya Cumhuriyet Halk Partisi’nin herhangi bir üyesi ya da temsilcisi olarak değil ana muhalefet partisinin ilçe başkanı olarak gittim. Dolayısıyla bu noktada protokol gereği de belirli bir yerde oturtulmamız uygun olandı. Yine de arkada oturalım diye düşündükten sonra baktım diğer ilçe başkanları da MHP ilçe başkanı da oradaydı. Biz de oraya geçelim dedik” diye konuştu.

“YAPILAN ŞEYİN AYIP OLDUĞUNU KENDİLERİNE BİLDİRDİM”

Sözlerine devam eden Acurman, “Ancak daha sonrasında belediyemizin güvenlik görevlileri, oradaki arkadaşlar, ‘Başkan sizi arkaya alalım’ dedikten sonra, ‘Uygulamanız böyleyse yanlış. Burada en nihayetinde gözlem yapmaya geldik. Biz arkada geçeriz’ dedikten sonra yanlışlarının farkına vardılar. Bu sefer ısrarla, ‘Yanlış oldu’ dediler. Biz de bunun çocuk oyuncağı olmadığını, protokolü bile gerçekleştiremediklerini yapılan şeyin ayıp olduğunu kendilerine bildirdim. Paylaşımımda, ‘aymaz’ kelimesini kullanmamın nedeni ise geçen ay dile getirdiğimiz yanlış işler dolayısı ile meclis üyelerinden bir tanesi bana karşı, ‘aymaz’ kelimesini kullandığı için o kelimeyi seçtim. Yoksa bu tür kelimelerle uğraşmayı pek sevmem” şeklinde konuştu.

“BAŞİSKELE DEVLET HASTANESİNİN ARTIK KONUŞULMADIĞINI GÖRDÜK”

Özlü’nün projeleri hakkında da değerlendirme yapan Acurman, “ Başiskele Belediyesi diğer ilçe belediyelerinden çok daha farklı bir yer. Yeni kurulan bir ilçe. İmar alanları yeni yeni açılan bir ilçe olmakla birlikte belediye gelirlerinin çok yüksek olduğu imar alanlarının çok yüksek olmasıyla çok fazla şeyin yapılabileceği, yeni yatırımların çok fazla çekilebileceği bir alan. Dolayısı ile en hızlı, en rahat genişletilebilecek bir ilçe. Bu kapsamda belediyemizin 5 yıllık dönemde yapma sözü verdiği birçok şeyi hali hazırda tümüyle düşünceden dahi kaldırıldığını gördük. Bunlardan bir tanesi Başiskele’ye bir devlet hastanesinin getirilmesiydi. Bunun artık konuşulmadığını gördük” dedi.

BAŞİSKELE’Yİ İZMİT BELEDİYESİ İLE KARŞILAŞTIRDI

“Herhangi bir kamu binasının getirilmesinin konuşulmadığını gördük” diyerek sözlerine devam eden Acurman, “Hiçbir yatırımın geliştirilmediğini gördük. Aksine, ‘Projemiz içine dahil değil’ diyerek başkan itiraf etti. Gençlik merkezi ve kütüphane yapıldığını zaten bu süreç içerisinde takip ediyoruz. Bunlar tabi ki güzel yatırımlar ama artık 130 bin nüfusa yaklaşan Başiskele’de sadece 2 tane gençlik alanı, bir kütüphane, bir gençlik merkezi yaptık denmesi bizce oldukça yetersiz. İlçe belediyesi en nihayetinde iktidara ve Büyükşehir Belediyesi’ne tümüyle sırtını dayamış. Onlardan destek alan bir ilçe belediyesi. İzmit Belediyemizle kıyaslandığında İzmit Belediyemiz bu desteklerin hiçbirinin kendisine verilmediği aksine köstek olunduğu halde mahalle kreşlerinden, Alzheimer evlerine ve koca bir aşevinden kültür merkezlerine kadar pek çok alanı inşa etmiş durumda” diye konuştu.

“ÇOK BÜYÜK PROJELERMİŞ GİBİ YANSITMAKTA”

Açıklamalarına devam eden Acurman, “Başiskele Belediyesi ise mevcut binalardan ya da küçük kafeler açmaktan ibaret. Bunları da çok büyük projelermiş gibi yansıtmakta. Basit bir girişimci bile sahile bir konteyner koyup satış yapabilir. Bu belediyenin övüneceği bir şey değil. Zaten yapması gereken, güncel hayatın içine sık sık dokunması gereken bir hizmettir. Çok büyük bir proje değildir. Onun dışında Büyükşehir Belediyesi destekli sokak aydınlatması yapmak da yine çok büyük bir proje değildir. Önemli olan insanların hayatlarını çok kolaylaştıracak ulaşım ağları kurmaktır. Yapısal anlamda burada yaşayan insanların hayatlarını kolaylaştırmak önemli” şeklinde konuştu.

“BİR DENİZ ULAŞIMI DAHİ YOK”

“Başiskele’de yaşayan her birey her gün hizmet almak için İzmit’e gitmek zorundadır” şeklinde sözlerine devam eden Acurman, “Başiskele’de kendilerine sunulan hizmetler, kültür aktiviteleri, zamanlarını geçirebilecekleri alanlar çok sınırlı. Bunları da sadece biz söylemiyoruz tüm vatandaşlarımız söylüyor. Her bir vatandaş sabahleyin 1, aksam 1 saat olmak üzere 2 saatini yaklaşık 8 kilometrelik İzmit hattında geçiriyor. Bu hatta bir raylı sistem ya da başkan bir sistem kurulmasını bırakın bir deniz ulaşımının dahi olmadığını dillendiriyoruz. Bunlara dahi en ufak bir düşünce olamaması bizi üzüyor” dedi.

“YAPILANLAR GENEL İTİBARİYLE GÜNLÜK HİZMETLERDİR”

Ulaşım anlamında eleştirilerine devam eden Acurman, “6 kilometre bisiklet yolu yaptık demişler. Keşke 8 kilometrelik İzmit hattına çok sağlıklı dizayn edilmiş bisiklet hattı yapsalardı da vatandaşlarımız en azından yaz döneminde sağlıklı bir şekilde o ulaşım hattına erişebilseydi. Bu bile çok basit, ucuz bir yatırımdı. Bunu dahi düşünemeyen, ulaşım hattını geliştiremeyen bir belediyecilik gördük. Onun dışında yapılanlar genel itibariyle günlük hizmetlerdir, genel itibariyle bir derneğin, bir vakfın dahi yapabileceği işlemlerdir. Bugün bir istihdam ofisi açmak pek ala bir vakfın ya da derneğin yapabileceği düzeydedir.

“BAŞİSKELE ÇOK DAHA BAŞKA BİR BELEDİYECİLİK HAK EDİYOR”

Yapılan hizmelerin sınırlı hizmetleri olduğunu ifade eden Acurman, “Bu tür hususlarla övünen ya da mevcut belediye binalarına 3-5 tane ekipman alıp gençlik merkezi açtık denilerek işler yapıldığını iddia eden bir belediyecilik anlayışı var. 130 bin nüfusun yaşadığı Başiskele çok daha fazlasını hak ediyor. Çok daha başka bir belediyecilik hak ediyor. Her mahallesine birer kreş, birer gündüz yaşlı bakımevi, acil servisi olan bir hastaneyi hak ediyor. Kamu binalarını hak ediyor. Çok sağlıklı ulaşım akslarını hak ediyor. Burası kendi içinde yaşayan ilçelerden ziyade çevre ilçelerle çok ciddi bağlantıları olan bir ilçe. Bunları hak ediyor ama biz çok daha sınırlısını görüyoruz. Bir de bu çok sınırlı hizmetler çok hizmetlermiş gibi ortaya konuluyor” diye konuştu.

“ATATÜRK’E KARŞIT BİRTAKIM GÖRÜŞLERİN YER ALDIĞI KİTAPLAR VARDI”

“Kitaphane konusunda biz de kitap bağışı yaptık” diyen Acurman, “Daha da gelişsin, daha da iyi olsun diye. Başsikele’de gençlerin o kadar vakit geçirebilecekleri bir yer yok ki kitaphane bu noktada en azından bir pansuman niteliği gördü. Biz gittiğimizde de bağış yaparak kitap haznesini geliştirdik çünkü Atatürk kitapları çok azdı onun yerine Atatürk’e karşıt birtakım görüşlerin yer aldığı kitaplar vardı. Biz bunu dengelemek adına kitap bağışı yaptık. Orada çalışma alanları biraz kısıtlıydı. Onu da bir eleştiri olarak gündeme getirdik geliştirdiler. O noktada teşekkür ediyoruz çok kıymetli” şeklinde konuştu.

“KEŞKE İNSANLARIMIZA DA AMELİYATHANESİ OLAN HASTANE OLABİLSEYDİ”

Son olarak Acurman, “Bunun gibi yerler sadece 1 lokasyon olarak olmamalı. 130 bin nüfusun yaşadığı yerde çok daha fazlasını görebilmeliyiz. Ama tekrar söylüyorum. Bu yatırımlar için teşekkür ediyoruz. Gençlik merkezi, kitaphane kıymetli. Hayvan bakım merkezi için orada bir ifade dikkatimi çekti. Ameliyathanesi olan bir hayvan rehabilitasyon merkezi olduğu yazıyor. Çok güzel keşke insanlarımıza da ameliyathanesi olan hastane olabilseydi ama özel hastanelerle yetinildi deniyor. Her halde günün şartları kendileri tarafından çok da bilinmiyor” ifadelerini kullandı.