Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonunda gerçekleştirilen AK Parti Kocaeli 8. Olağan genel kurulu yeni yönetim kurulu belirlendi. AK Parti Genel Merkezi mevcut il başkanı Şahin Talus’un tek aday olarak girmesine onay verdiği kongre de yönetim kurulunda büyük bir değişim yaşandı. Mevcut yönetim kurulunda yer alan 27 isme yeni yönetim kurulunda yer verilmedi. Geçmiş yönetim kurulunda yer alan Haluk Ercan ile Ferit Yağız ise İl Demokrasi Hakem Kurulunda yer verildi.
ÇOKAN YOK
AK Parti Kocaeli 8. Olağan genel kurulunda en çok konuşulan konu ise yönetim kurulunda yer almayan isimler oldu. Özellikle uzun yıllardır AK Parti İl icra kurulunda yer alan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kocaeli’deki davalarında avukatı olan Halit Çokan’ın yeni yönetim kurulunda isminin yer almaması dikkat çekti. Uzun yıllardır yönetim kurullarında yer alan Mehmet Zeki Canşi, Şengül Karagöz ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın’ın danışmanı İbrahim Gürsel’in de ismi yeni yönetim kurulunda yer almadı.
LİSTEYE GİRMEYENLER
AK Parti Kocaeli kongresinde yeni yönetim kurulunda ise büyük değişim yaşandı ve mevcut yönetimde yönetimde olup yeni yönetim kurulunda olmayan olmayanların isimleri ise şöyle; Şengül Karagöz, Abdülkadir Yılmaz, Seda Kardeşler Çelik, Fatma Nilgün Erciyes, Recep Çalık, Ferit Yağız, Hicran Bozkurt, Mustafa Tırpan Mustafa Karakoç, Mehmet Fatih İşlek, Mehmet Zeki Canşi, Mustafa Çimen, Büşra Özbay, Ekrem Karahan, Engin Güzel, Ersin Küçükateş, Halit Çokan, Haluk Ercan, Hüseyin Şişman, İbrahim Gürsel, Köksal Akçay, Nilgün Toplu Aydemir, Nuri Kaya, Osman Akbulut, Salih Çakır, Samet Coşkun ve Serra Demirtaş Bekir.
USLU VE GÜNEY
AK Parti 8. Olağan genel kurulu sonucunda oluşan yeni yönetim kurulunda sürpriz isimlere de yer verildi. Özellikle MÜSİAD Kocaeli Şubesi Başkanı İsmail Uslu’nun ismi yer aldı. Önümüzdeki günlerde MÜSİAD Kocaeli Şubesinin kongresinde tekrar aday olmayacağını açıklayan İsmail Uslu’nun bu görevi siyasete tekrar geri dönmesi nedeniyle aldığı da ortaya çıktı. Diğer taraftan İzmit İlçe Başkanlığı görevinde bulunmuş ve bir süredir siyasetten uzak olan Ali Güney’in de yeni yönetim kurulunda olması da dikkatlerden kaçmadı. İzmit Belediyesi geçmiş dönem meclis üyesi Canan Soylu’ya da yeni yönetim kurulunda yer verildi.
ÖLMEZ YEDEKTE
AK Parti Kocaeli İl kongresinde Şahin Talus başkanlığında oluşturulan listede büyük kongre delegeleri arasında Şahin Talus, Tahir Büyükakın, Osman Pepe, Fikri Işık, Azize Sibel Gönül, İbrahim Karaosmanoğlu, Mehmet Ali Okur, Davut Coşkun Şiviloğlu, Dilara Tabak, Esra Yılmaz, Orkun Güzel, Recep Kaya, Zinnur Büyükgöz, Halil Güngör Dokuzlar, Köksal Şakar, Muzaffer Bıyık, Nurettin Okudan, Şener Söğüt, Kemal Yavuz, Ali Yıldırım Sezer, Erhan Sarıdede, Bünyamin Çiftçi, Mustafa Tırpan, Murat Yılmaz, Mustafa Kocaman, Mehmet Başyiğit, Yasin Özlü, İlhan Yıldırım, Ramazan Ömeroğlu, Yasemin Özdemir ve Çağatay Çağlayan isimlerine yer verilirken, Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez'in isminin ise yedek listede yer alması dikkatlerden kaçmadı. İl Disiplin kurulunda Mustafa Koral, Orhan Faruk Barış, Salih Yaprak, Sinan Barış Kaya ve Fazıl Korkmaz yer aldı. İl Demokrasi Hakem Kurulunda ise Haluk Ercan, Ferit Yağız ve İbrahim Elgin’e yer verildi.