SERGİ VE BELGESELLE BAŞLADI

Etkinlik, Köy Enstitülerine ait arşiv belgeleri ve görsellerden oluşan bir sergiyle başladı. Katılımcılar, enstitülerin tarihine ışık tutan sergiyi ilgiyle inceledi. Sergi sonrası, Köy Enstitüleri’nin kuruluş amacı, işleyişi ve eğitime katkılarını anlatan bir belgesel gösterimi yapıldı.

23 kişi panikle kendini attı 23 kişi panikle kendini attı

UZMANLAR VE TANIKLAR PANELDE BULUŞTU

Programın panel bölümünde ise Köy Enstitüleri üzerine derinlemesine değerlendirmeler yapıldı. Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esma Torun’un yanı sıra, bizzat Köy Enstitüsü öğrencisi olan Muharrem Açıl da konuşmacılar arasında yer aldı. Eğitim-İş Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Ersin Tolga Başbay, eğitimci Dr. Süleyman Pekin, emekli eğitimci Mehmet Kılıçoğlu ve THTM temsilcilerinden Merve Keser de panelde enstitülerin tarihsel ve toplumsal etkilerini değerlendirdi.

Panelin moderatörlüğünü ise emekli eğitimci Şinasi Selçuk üstlendi.

TAYLAN BİNGÖL’DEN TEŞEKKÜR

ADD Kocaeli Şube Başkanı Taylan Bingöl’ün ev sahipliğinde gerçekleşen programa eğitimciler, öğrenciler, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Bingöl, programın sonunda yaptığı konuşmada katılımcılara ve katkı sunanlara teşekkür ederek, “Köy Enstitüleri ruhunu yaşatmak, Cumhuriyet’in aydınlanma mirasına sahip çıkmaktır” dedi.

Anma programı, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi